Skytingen etterforskes som et drapsforsøk

En mann i 50-åra ble skutt to ganger i magen i Oslo.

VÆPNED AKSJON: Det var i Lallakroken, like ved Uranienborg skole, mannen i går ble skutt. 

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VÆPNED AKSJON: Det var i Lallakroken, like ved Uranienborg skole, mannen i går ble skutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før halv tolv i går rykket politiet ut til en melding om husbråk på Briskeby i Oslo, som viste seg å være en skyteepisode der en mann i 50-åra ble skutt to ganger i magen.

- Vi håndterer dette som et drapsforsøk, sier Grete Medlid, leder ved voldsavsnittet, til Dagbladet.

Dramatisk jakt Etter en dramatisk jakt i natt, ble gjerningsmannen pågrepet rundt to timer senere, etter han hadde truet til seg en bil og et par sko fra en vekter på Filipstadbrygga.

Gjerningsmannen, som betegnes som en kjenning av politiet, truet med våpen ved pågripelsen, noe som gjorde at politiet avfyrte skudd, og gjerningsmannen overga seg.

- Vi har ikke funnet noe som tyder på at det kan være en annen gjerningsmann enn han vi har pågrepet, og det er heller ikke noe som tyder på at det er flere gjerningsmenn, sier Metlid.

Bekjente Hun forteller at de ikke har fått avhørt gjerningsmannen ennå, men at de håper å få gjort dette i dag.

- Det som er mest interessant nå er hva som er motivet. Vi vet at de gjerningsmannen og offeret kjenner hverandre, sier Metlid.

Politiet vet ikke ennå om de får avhørt offeret i dag. Han ble i natt operert, og tilstanden hans er stabil. Metlid forteller at de har fått flere tips fra folk i området der episoden skjedde.