Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytteren fra Aurora møtte i retten

James Holmes, som er mistenkt for å ha drept tolv mennesker i en kino i Aurora, møtte i retten i dag.

ORANSJT HÅR: Holmes hår var farget oransje, slik vitner beskrev mannen som stormet inn i en kino og skjøt vilt rundt seg natt til fredag. Foto: AP/KUSA.COM/SCANPIX
ORANSJT HÅR: Holmes hår var farget oransje, slik vitner beskrev mannen som stormet inn i en kino og skjøt vilt rundt seg natt til fredag. Foto: AP/KUSA.COM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag i forrige uke gikk James Holmes (24) amok med våpen under premieren av «Batman»-filmen «The Dark Knight Rises» i byen Aurora i USAs delstat Colorado.

Mandag ble Holmes i framstilt i et fengslingsmøte. Mannen som stormet inn i en kino og skjøt vilt rundt seg natt til fredag hadde farget håret oransje, skriver NTB.

Forvirret 24-åringen møtte i en lokal domstol mandag ettermiddag. Han så svært forvirret ut, og slet med å holde øynene oppe, skriver NTB.

Ifølge NBC News blir framstillingen gjennomført for at 24-åringen skal få opplyst sine rettigheter. Tiltalen er ennå ikke tatt ut, og ifølge loven i Colorado har nå anklagerne 72 timer på å ta ut en tiltale.

Dommeren William Sylvester sa under fengslingsmøtet at Holmes er anklaget forå ha drept 12 mennesker og å ha skadet 58 sist fredag.

Jokeren Det var under filmpremieren til den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at Holmes begikk massakeren. Da Holmes ble arrestert fortalte han politiet at han var «Jokeren», en fiktiv karakter i Batman-universiet. 

Politiet fortalte The Assosciated Press søndag at de hadde funnet en Batman-maske inne i Holmes leilighet.

Påtalemyndigheten vil trolig kreve dødsstraff for Holmes, skriver avisen Denver Post. Men det kan ifølge avisen ta et halvt år eller mer før påtalemyndigheten kunngjør om de vil legge ned påstand om dødsstraff. Den formelle siktelsen mot Holmes er ventet å komme først neste mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media