Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytterne forsvant videre i to biler

Mer en 3000 politifolk er satt inn i søket.

BYTTET BIL: Fransk politi melder at de søker tre gjerningspersoner etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere i dag. Mennene forsvant fra åstedet i en svart Citroën, men byttet senere til to nye biler, opplyses det. Foto: Anne Gelbard / AFP / Scanpix
BYTTET BIL: Fransk politi melder at de søker tre gjerningspersoner etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere i dag. Mennene forsvant fra åstedet i en svart Citroën, men byttet senere til to nye biler, opplyses det. Foto: Anne Gelbard / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Frankrike pågår det en intens jakt på personene som tidligere i dag tok seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo og drepte minst ti journalister og to politibetjenter.

I en uttalelse sier fransk politi i 15.30-tida at de jakter tre personer.

Over 3000 politibetjenter er rapportert å delta i søket. Skoler er stengt og terrornivået i Frankrike er hevet til øverste nivå.

- Snakket perfekt fransk Ingen har foreløpig offisielt påtatt seg skylda for angrepet. Øyenvitnebeskrivelsene fra hva som skjedde da mennene tok seg inn i bygningen i formiddag, varierer. Noen vitner har fortalt at to menn tok seg inn i bygningen. Andre sier det var tre. I tillegg har det kommet meldinger om at ytterligere én person ventet i en bil utenfor redaksjonen.

Det var rundt klokka 11.30 i dag, norsk tid, at de maskerte mennene tok seg inn i bygningen som ligger sentralt plassert i Paris. Video av gjerningsmennene viser at de var iført finlandshette, mørke klær, og at de bar på våpen - blant annet kalasjnikov automatgevær og en pumpehagle, skriver den franske avisa Le Figaro.

Avisa L'Humanité har pratet med en av tegnerne i Charlie Hebdo. Hun var på vei til barnehagen for å hente dattera si, og hadde akkurat gått ut døra da to maskerte og bevæpnede menn kom løpende:

- De truet oss brutalt. De ville inn, og jeg trykket på koden. De skjøt mot Wolinsky, Cabu... det varte i fem minutter.. Jeg gjemte meg på et kontor.. De pratet perfekt fransk, og sa de var al-Qaida.

Forsvant i svart Citroën. - Vi hørte skyting på gata, sier et annet vitne, journalisten Benoit Bringer til radiokanalen France Info.

- Vi så to menn med hetter og Kalashnikov-våpen. Vi ringte politiet. Etter noen få minutter hørte vi kraftig skyting, masse skyting. Vi tok oss opp på taket. Etter ti minutter så vi to bevæpnede menn komme ut på gata. Tre politimenn ankom på motorsykler, men måtte forlate stedet igjen siden gjerningsmennene bar våpen. Deretter ble det skutt mer i gata, før gjerningsmennene forlot stedet i en bil, fortsetter Bringer.

En amatørvideo viser at en politimann ble skutt ute på gata før mennene forlot stedet i en svart Citroën.

- Bilen kjørte deretter til Port de Pantin nord-øst i Paris. Der forlot personene bilen etter å ha kastet føreren ut i veien, sier Rocco Contento som er talsmann for politiet.

Flyktet videre i to biler Ifølge Le Parisiene skal fransk politi ha oppgitt at gjerningsmennene har forlatt Citroen C1 i 19. arrondissement i Paris og fortsatt flukten i to biler: En Renault Clio og en grå Ford.

Politiet i Paris har opprettet en egen tipstelefon for øyenvitner eller andre som kan ha opplysninger om angrepet. De som vet noe kan ringe +33 8 05 02 17 17, melder France 24.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media