- Skyver barna foran seg

Venstre-profil mener Frp-forslag er kynisk og inhumant.

- KYNISK: Venstre-politiker Guri Melby mener Frp skyver barna foran seg når de foreslår å plassere dem på lukkede mottak. Foto: Morten Holm / Scanpix
- KYNISK: Venstre-politiker Guri Melby mener Frp skyver barna foran seg når de foreslår å plassere dem på lukkede mottak. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-profilen Guri Melby reagerer kraftig på at Frp vil plassere aylbarn på lukkede asylmottak.

- Frps forslag om å sperre asylbarna inne i lukkede mottak er både inhumant og kynisk, sier Melby til Dagbladet.

Tidligere denne uka har Dagbladet skrevedt om flere hundre asybarn som har forsvunnet fra norske mottak de siste fire årene. Fremskrittspartiets tredjekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari, mener tallene viser at det er nødvendig å få på plass lukkede asylmottak.

- Det er kynisk når Frp later som at de foreslår dette av hensyn til barna, sier Melby, som har ledet Venstres programarbeid og som er stortingskandidat for Venstre i Oslo.

- Skyver barna foran seg  - Frp har lenge ønsket å innføre lukkede asylmottak i Norge, der uskyldige mennesker vil sitte innesperret uten lov og dom. Nå skyver de også barna foran seg, sier Melby, som fortsetter:

- Dersom Frp er opptatt av at asylbarna skal føle seg trygge, bør de heller støtte Venstres forslag om å bedre tilgangen til helsevesen og skole. Og den største tryggheten av alle får de når de ikke lenger trenger å legge seg hver kveld i frykt for at norske myndigheter skal komme og sende dem ut til et land de ikke kjenner. Lengeværende asylbarn må få bli i Norge.

I 2009 garanterte Venstre at partiet ikke skulle hjelpe Frp inn i regjeringskorridorene. Nå er de to partiene mulige regjeringspartnere - selv om Venstre-leder Trine Skei Grande anser det som «lite sannsynlig at vi blir enige om en regjeringsplattform».