- Slå av det lyset, eller så skyter jeg deg med denne

Her trues journalisten angivelig av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uroen etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann forrige lørdag, fortsetter natt til mandag for full styrke i byen Ferguson.

Én av dem som fikk oppleve opptøyene på nært hold, er Argus Radio-journalist Mustafa Hussein. Mandag publiserte Hussein en video hvor han angivelig blir truet på livet av en politibetjent.

- Skru av det lyset, eller så skyter jeg deg med denne, kan man høre en mannsperson rope til Hussein, som filmet direkte fra gatedemonstrasjonene (se klippet øverst i saken).

- Pekte meg midt i ansiktet Før hendelsen, kan man se at Hussein setter på et kameralys for å få bedre oversikt, men han ser ikke ut til å være til noe hinder for politiets arbeid. Etter en stund kommer en politibetjent bort til Hussein, for å be ham roe seg ned.

Hussein forteller til Dagbladet at han opplevde situasjonen som skremmende.

- Han pekte meg midt i ansiktet med maskinpistolen, sier journalisten.

Dette er ikke første gang media kommer i klammeri med politiet under opptøyene i byen. Ifølge Washington Post ble Sports Illustrated-journalist Robert Klemko og to andre journalister anholdt av politiet søndag kveld, da de prøvde å dekke situasjonen.

Setter inn nasjonalgarden Guvernøren i den amerikanske delstaten Missuouri uttalte mandag morgen at han kaller inn nasjonalgarden for å gjenopprette lov og orden i Ferguson. Skolene vil også holdes stengt mandag.

- Gitt disse overlagte, koordinerte og intense voldelige angrepene mot folk og eiendom i Ferguson, setter jeg inn de høyst kapable menn og kvinner i Missouri National Guard for å gjenopprette fred og orden i dette samfunnet, sier guvernøren i en pressemelding.

Samtidig har det kommet frem at 18-åringen Michael Brown ble truffet av seks skudd da han ble drept av politiet forrige lørdag.

Skuddene skal ha blitt avfyrt forfra, der Brown skal ha blitt skutt to ganger i hodet og fire ganger i den høyre armen, viser obduksjonsrapporten utført av den kjente rettspatologen Michael Baden.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet i Ferguson, men de har så langt ikke ønsket å kommentere episoden med Hussein.