Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Slå ring om Norge» ble tatt ned

Har 37 000 medlemmer.

Skjermdump: Facebook
Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: I 19.30-tida er gruppas side oppe igjen. Selv kaller de nedetida for «et vaktskifte».

(Dagbladet): Den omstridte Facebook-gruppa «Slå ring om Norge» er nede i 17-tida.

Gruppa har markert seg som sterkt innvandrings-, islam- og Arbeiderparti-hatende, og har over 37 000 medlemmer. De er mest kjent for å stå bak innsamlingsaksjonen til blomster til justisminister Sylvi Listhaug, som resulterte i en rekke buketter.

Det er ukjent hvem som står bak gruppa. Det er heller ikke kjent hvorfor sida nå er nede.

Justisminister Listhaug gikk tidligere i dag ut mot gruppa og holdningene den forfekter.

«Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel 'Slå ring om Norge'.

Vi har utfordringer og det må vi tørre å snakke om. Men de som hetser og truer og sprer rasisme på denne måten, også i mitt navn, skal vite at de har ingen støtte hos meg», lyder det i ministerens Facebook-post.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling