Sladret om MC- drapet

HOKKSUND (Dagbladet): Etter Bandidos-drapet i Mjøndalen i juli 1996 brøt flere Bandidos-medlemmer æreskodeksen sin og snakket med politiet. En av dem ga opplysninger som ledet til Hells Angels og 31-åringen som nå er tiltalt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I saker som berører det kriminelle MC-miljøet er det vanlig at politiet ikke får et ord ut av noen.

I denne saken brøt Bandidos dette mønsteret.

Danske Jan Krogh Jensen ble drept i Steinbergveien i Mjøndalen da han var på motorsykkeltur sammen med tre andre medlemmer i Bandidos.

Flere forklarte seg for politiet etter drapet. Den ene av dem kom med oppsiktsvekkende opplysninger til politiet i sitt andre politiavhør.

Han forklarte at en bil hadde kjørt sakte forbi stedet der Krogh Jensen og et annet Bandidos-medlem hadde stoppet syklene sine.
Idet bilen passerte dem, akselererte den kraftig. Deretter falt Krogh Jensen plutselig av motorsykkelen.

Mobil-utskrift

Bandidos-vitnet beskrev bilen som en sølvgrå, femsylindret Audi eller Passat.

Opplysningen om bilen ledet politiet til MC Norway, seinere Hells Angels (HA) i Oslo. Et av medlemmene, 31 åringen som er tiltalt i saken, eide en slik bil.
Noen uker etter drapet ble mannen innkalt til rettslig vitneavhør. Han ble bedt om å forklare sine bevegelser drapskvelden. Han svarte at han hadde oppholdt seg i klubbhuset på Alnabru hele kvelden.

Etter hvert fant politiet ut at han løy. Opplysningene stemte ikke med utskriften fra mannens mobiltelefonabonnement. Den viste nemlig at han hadde vært i området der drapet skjedde, på det aktuelle tidspunkt.

Sammenstøt

I herredsretten i Hokksund i går ville statsadvokat Kristian Nicolaisen vite hvorfor tiltalte hadde løyet om hvor han var.

- Siden jeg hadde vært i området, var jeg redd for å bli koblet inn i saken, svarte tiltalte. Han hevder nå at han var i Eiker for å hente noen loddbøker hos en kamerat fra en annen MC-klubb, og nekter for å ha noen befatning med drapet.

I herredsretten kom det fram at det skjedde et sammenstøt mellom Hells Angels-medlemmer og Bandidos-medlemmer midt på Karl Johans gate i Oslo om ettermiddagen, samme dag som drapet skjedde.

Både tiltalte og drapsofferet Jan Krogh Jensen var innblandet i bråket.

Ringte sjefen

HA-medlemmene som var involvert dro etterpå til hovedkvarteret på Alnabru. Derfra ringte tiltalte til sjefen for Hells Angels i Trondheim, som den gang var den eneste fullverdige HA-klubben i Norge.

Påtalemyndigheten mener han ringte for å rapportere om hendelsen i Karl Johans gate, og for å diskutere hva de skulle gjøre. I retten kunne tiltalte ikke huske hva de hadde snakket om.