Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slag- og kuttskader over hele kroppen

Ofrene i kidnappingssaken blir snart skrevet ut av sykehuset. Politiet holder kortene tett til brystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre mennene politiet reddet fra kidnappere i Ullensaker i Akershus lørdag morgen, hadde slag- og kuttskader over hele kroppen, og var i en forfatning som sjokkerte politiet.

- Alle tre er påført skader over hele kroppen. De bærer preg av det de har vært utsatt for. De har blitt grundig undersøkt i hele dag, men har ingen alvorlige skader og vil bli utskrevet i kveld eller i morgen, sier informasjonsrådgiver Christian Mjelde ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet.no.

En 37-årig mann som ble pågrepet i aksjonen blir av politiet betegnet som et av toppmedlemmene i den såkalte A-gjengen.Ifølge Aftenposten.no, er to 15-åringer også blant de pågrepne. Yngre barn skal også ha vært til stede under aksjonen.

- Ingen kommentar

De tre mennene er henholdsvis 38, 43 og 45 år gamle, og er, i likhet med de ni siktede i saken, av utenlandsk opprinnelse. Politiet kunne lørdag kveld ikke gå nærmere inn på deres bakgrunn.

Etter pressekonferansen lørdag ettermiddag, la Romerike-politiet lokk på etterforskningen, og var svært sparsomme med opplysninger.

- Et av ofrene har omfattende skader, mens de to andre har mindre skader. Noen flere detaljer om skadene kan jeg ikke gi på nåværende tidspunkt, sier etterforskningsleder Geir Bang Danielsen til Dagbladet.no

- Har dere noen mening om motivet for kidnappingen?

SLAG OG KUTT: De tre ofrene som ble frisatt av politiet hadde slag- og kuttskader over hele kroppen, men er ikke alvorlig fysisk skadet. Foto: Kurt Pedersen
SLAG OG KUTT: De tre ofrene som ble frisatt av politiet hadde slag- og kuttskader over hele kroppen, men er ikke alvorlig fysisk skadet. Foto: Kurt Pedersen Vis mer

- Nei, vi er altfor tidlig i etterforskningen til å spekulere i det.

- Har det kommet fram noen nye opplysninger i avhørene i dag?

- Av hensyn til etterforskningen, ønsker vi ikke å gå ut med slike opplysninger.

- Hvilke opplysninger fra nederlandsk politi utløste aksjonen?

- Dette har vært et samarbeid mellom politet på Romerike, i Oslo og Nederland. Flere detaljer vil jeg ikke gi, sier en ordknapp politiinspektør ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Høye gjerder

Nabo Else Marie Langbakk våknet opp til lyden av politiets aksjon ved 05.30-tida lørdag morgen.

- Vi hørte først hundene der nede bjeffe, og så etter hvert flere politimenn i området. Det sto til sammen fire ambulanser og åtte politibiler i området, men vi skjønte ikke at det var en så dramatisk hendelse før vi hørte det på radio.

Huset på Algarheim hvor de tre ofrene ble holdt ble solgt til nye eiere i fjor høst. Politiet mener det er det sentrale A-gjengmedlemmet som nå er siktet som disponerer huset.

Tomta rundt bolighuset er omringet av et to meter høyt gjerde, med en stor jernport. På baksiden er gjerdet også forlenget med gitter. Huset har vært under oppussing siden eierskiftet i fjor, og har fortsatt en uferdig fasade.

To rottweilere

Mannen som eier huset skal ha bostedsadresse i Oslo. Beboerne har to hunder av typen rottweiler på gården.

Nabo Øyvind Rydland er svært overrasket over at noe slikt kan skje på et lite sted som Algarheim.

- Det er jo skremmende hvis de har drevet med tortur. Jeg trodde ikke slik foregikk her ute på bygda. Det er en guffen situasjon, men jeg føler meg ikke redd personlig. Vi har observert noe nattlig aktivitet der, men ikke sett noen tegn på at slike ting har foregått, sier nabo Øyvind Rydland.

- Vi har lurt veldig på hva som har foregått der inne, spesielt etter at det høye gjerdet kom opp i sommer. Men vi har heller ikke sett noe som har gitt direkte grunn til mistanke, sier en annen nabo til Dagbladet.no.

HOLDER TETT: Politiet på Romerike er svært ordknappe på spørsmål om detaljer i etterforskningen.
INNGJERDET: Eiendommen i Ullensaker er omringet av to meter høye gjerder og gitter.