Forbyr bruk av russebusser:

- Slag i trynet

Nigisti Kuflu ved Russens Hovedstyre er skuffet over forbudet mot bruk av russebusser i Oslo. Byrådslederens kontor opplyser at smittesporerne har avdekket at russ ikke har fulgt anbefalingene fra FHI.

VIL ÅPNE FOR GODT: Byrådsleder Raymond Johansen kaller gjenåpningen en suksess og utelukker ikke nye lettelser. Reporter: Frode Andresen / Video: Agusta Magnusdottir. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden i forrige uke har russefeiringen i Oslo vært stanset som følge av smittespredning. Busskontakt Nigisti Kuflu ved Russen Hovedstyre forteller at de hadde planlagt å rulle med russebussene igjen når stansen oppheves ved midnatt. Derfor føles det som et slag i trynet at bruk av russebusser nå forbys av Oslo kommune.

- Det er veldig kjipt, men det er selvfølgelig også forståelig. Forbudet mot bruk av russebusser kom veldig brått på ettersom folk var klare til å gjenoppta rullingen i natt. Så det var et slag i trynet da vi fant ut at vi ikke får lov til det. Nå må vi forsøke å ta vare på hverandre og gjøre det beste ut av situasjonen, sier Kuflu til Dagbladet.

- Hvor viktig er det for russen å rulle?

- Det er en betydelig del av russetida - særlig for dem som er på buss. Det er noe med at folk har brukt mye tid, penger og energi på dette, og plutselig føles det som at det var for ingenting.

- Godt forhold

Byrådsleder Raymond Johansen sier til Dagbladet at de har et godt forhold til russen i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer