Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slagen Erna: - Vi må brette opp ermene, sove et døgn og begynne på han igjen

Statsministeren spår at hele Høyre vil si: - I`ll be back.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er fortsatt en spennende kveld flere steder. Vi vet at forhandlinger vil bli avgjørende flere steder, åpnet Høyre-leder Erna Solberg sin tale på partiets valgvake på Ekebergrestauranten i Oslo.

- Vi legger ikke skjul på at vi ikke er fornøyde med valgresultatene, sier Erna Solberg. Hun innrømmer at dette ikke er bra nok for Høyre.

På landsbasis ligger regjeringspartiet nå an til en oppslutning på 21,8 prosent, en nedgang på over 6 prosentpoeng.

- Brette opp ermene - Vi må brette opp ermene, sove et døgn, og begynne på han igjen, sier statsministeren med referanse til Bergen-trubadur Jan Eggums velkjente låt.

Og nettopp i Bergen ser det blodrødt ut for de blå.

I statsministerens hjemby får de rødgrønne 34 mandater mot de borgerliges 28 mandater. Det betyr at det blir et skifte hvis prognosen står seg når alle stemmene er talt opp.

Også i hovedstaden har Høyre gjort et dårlig valg, med en nedgang på rundt 5 prosentpoeng. Ordfører Fabian Stang har signalisert at han tror han er ferdig med kjedet rundt halsen.

Høyre er også i fritt fall i Tromsø, med en nedgang på svimlende 16,9 prosentpoeng. Det betyr at ordførerklubba ryker med klar margin om prognosen står seg.

Takker for innsatsen - Jeg har lyst til å benytte anledningen til å takke to deler av partiet spesielt. For det første: Unge Høyre. Unge Høyre er vår juvel, de bidrar utrolig i hele valgkampen. Jeg vil også takke seniorene, sier Erna Solberg som peker på at mange frivillige har jobbet «natt ut og natt inn».

- Noen steder vinner vi makt, noen steder mister vi makt. Jeg er helt sikker på at hele Høyre kan si: «I'll be back» i 2019, sier statsministeren.

- Det er veldig leit, det er veldig klart svar. Det har vært personstrid, uro og saker der samarbeidet burde ha vært bedre, sier Solberg om å miste Bergen.

- Jeg er skuffet over den lave støtten Høyre har fått flere steder, innrømmer Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!