Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slaget om IS-hovedstaden Raqqa er i gang: - IS-krigerne vil kjempe til døden

Byen skal ha 3000-4000 IS-krigere.

RAQQA: Den USA-støttede kurdisk-arabiske militsen SDF (Syrian democratic forces) kan bli en viktig brikke i slaget om IS-hovedstaden Raqqa. REUTERS/Rodi Said/File Photo
RAQQA: Den USA-støttede kurdisk-arabiske militsen SDF (Syrian democratic forces) kan bli en viktig brikke i slaget om IS-hovedstaden Raqqa. REUTERS/Rodi Said/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Offensiven mot IS' høyborg Raqqa i Syria er innledet, opplyser USA-støttede opprørere og eksilgruppen SOHR til Reuters.

Amerikanskstøttede syriske styrker opplyser at de har innledet en offensiv for å gjenerobre Raqqa, skriver nyhetsbyrået Ap.

Ifølge den USA-støttede koalisjonen skal omkring 3000-4000 IS-terrorister befinne seg i Raqqa.

- Kampene vil bli voldelige, for IS-krigerne vil kjempe til døden for å forsvare sin såkalte hovedstad, sier Talal Silo, en talsmann for den USA-støttede kurdisk-arabiske militsen SDF, til nyhetsbyrået Reuters.

IS: Syria-ekspert Cecilie Hellestveit forklarer i korte trekk hva målsetningen til terrororganisasjonen IS egentlig er. Video: Per Ervland / Ingrid Cogorno Vis mer

Byen ble inntatt av den fundamentalistiske militsen for over tre år siden, og har siden 2014 vært hovedstaden til IS' såkalte kalifat.

En talsmann for den USA-støttede kurdisk-arabiske militsen SDF (Syrian democratic forces) opplyser til Reuters at slaget om Raqqa nå er innledet. Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights opplyser også at offensiven har startet, skriver NTB.

Mandag kveld ble 21 sivile drept i et luftangrep utført av den USA-ledede koalisjonen, ifølge SOHR. Tirsdag formiddag meldte det statlige syriske nyhetsbyrået SANA at tolv personer ble drept i luftangrepet.

Ofrene skal ha vært sivile som var i ferd med å forlate Raqqa i båter på elva Eufrat før SDF-styrkene innledet angrepet.

Det er anslått at over 320 000 mennesker er drept siden konflikten i Syria startet i mars 2011 med demonstrasjoner mot Assad-regimet.

Dagbladet følger saken

STERKE BILDER: Byens innbyggere, menn, kvinner og barn, går forbi, tvunget til å la IS-terroristenes advarende maktdemonstrasjon være en del av dagliglivet. Video: Raqqa is Being Slaughtered Silently Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!