Slaget om tennene ikke over i Arbeiderpartiet

Grasrota er skuffet.

- EN DEL AV KROPPEN: Grasrota i Arbeiderpartiet er skuffet over hvordan partiledelsen har fulgt opp tidligere landsmøtevedtak om å sidestille tannhelse med øvrige helsetjenester.
Foto: Frank May / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT
- EN DEL AV KROPPEN: Grasrota i Arbeiderpartiet er skuffet over hvordan partiledelsen har fulgt opp tidligere landsmøtevedtak om å sidestille tannhelse med øvrige helsetjenester. Foto: Frank May / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er misfornøyd med at Arbeiderpartiets stortingsgruppe ikke har omsatt landsmøtevedtakene til praktisk politikk. De har ikke klart å prioritere dette, sier leder i Lillehammer Arbeiderparti, Hans Kristian Enge til NTB.

Grasrota i partiet er skuffet over hvordan partiledelsen har fulgt opp tidligere landsmøtevedtak om å sidestille tannhelse med øvrige helsetjenester.

Både i 2009, 2011 og 2013 vedtok Ap-landsmøtet at tannhelsetjenester må innordnes ordningene i Nav på linje med øvrige helsetjenester. Også på årets landsmøte, som starter torsdag, blir tenner tema.

Klasseskiller En rekke av Arbeiderpartiets lokal- og fylkeslag mener at besøk hos tannlegen må sidestilles med og dekkes av folketrygden.

- Vi støtter at «tenna skal være en del av kroppen» og at tannhelse kommer inn under egenandelsordningen, skriver Hedmark Ap, mens Lillehammer Ap mener at tannhelse bør være en hovedoppgave for partiet.

- Tannhelsetjenesten skaper klasseskiller. Ikke å ha råd til tannhelsetjenester oppleves som det verste ved å være fattig. Dette er det norske velferdssamfunnet uverdig, skriver lokallaget i sitt forslag til landsmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer