Kåre Willoch mistet taleevnen:

Slagrammet Willoch fyller 92 år

I jula i fjor ble Kåre Willoch rammet av hjerneslag. Han mistet taleevnen. Men i dag går den jubilerende 92 år gamle Høyre-høvdingen tur hver dag.

HØYRE-STJERNER: Tidligere statsminister for Høyre Kåre Willoch avbildet sammen med nåværende statsminister Erna Solberg på Høyres landsmøte i 2017. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag lørdag fikk jubilanten besøk av statsminister og Høyre-leder Erna Solberg. Et bilde lagt ut på sosiale medier viser at Willoch har fått en skjevhet i ansiktet. Det skyldes at han ved juletider ble rammet av slag.

Men etter det Dagbladet erfarer, er den 92 år gamle Høyre-høvdingen etter forholdene i god form. Han går hver dag tur sammen med sin kone Anne-Marie Willoch (91), og leser og skriver litt som før. Taleevnen er rammet, men han får logopedbehandling.

Nøktern livsstil

I mange intervjuer opp gjennom åra har Willoch sagt at en nøktern livsstil, moderasjon, sunn mat, lite alkohol og nok søvn er forklaringen til at han har holdt seg så frisk, så lenge. For fem år siden, da han ble rammet av kreft, takket han kona for at det gikk så bra som det gikk.

Kreftsykdommen kom uten forvarsel. Han fikk plutselig oppkastanfall og ble veldig dårlig.

- Jeg forsto ikke hvor alvorlig det var. Men det gjorde min kone. Hun ringte direkte etter ambulanse. Jeg ble operert tre ganger, jeg kjente ingenting, det var helt fint, fortalte Willoch i et intervju med Dagbladet Magasinet før 90-årsdagen i oktober i 2018. Og la til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer