Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slagsmål kostet kjendisadvokat 10000

Advokat Steingrim Wolland har fått 10000 kroner i bot for å ha slått ned en Braathens-ansatt i avgangshallen på Gardermoen i mars. - Shit happens, sier Wolland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en fillesak. Jeg signerer og betaler, sier Steingrim Wolland til Dagbladet.

Wolland ble anmeldt av en Braathens-ansatt og av flyselskapet etter slagsmålet på Gardermoen i slutten av mars.

Nå har Romerike politidistrikt bestemt at kjendisadvokaten må betale 10000 kroner.

Kjøtthue

Om ettermiddagen 28. mars skulle Wolland ta et SAS-fly fra Gardermoen til Bodø. Kjendisadvokaten rakk ikke flyet og booket seg om til Braathens 17.20-avgang. Men han kom seg ikke om bord. Etter litt munnhoggeri ved gaten gikk den ansatte for å ringe. Wolland har tidligere hevdet overfor Dagbladet at han ikke slo først:

- Jeg trodde han ringte purseren for å få meg om bord, men så hørte jeg han sto

Steingrim Wolland

  • Osloadvokaten Steingrim Wolland (38) er spesialist i blant annet arbeidsrett og pressejuss.
  • I årene 1987- 91 var han juridisk rådgiver for Norsk Redaktørforening. Han har også vært medlem av Norsk Presseforbunds offentlighetsutvalg.
  • Wolland er også fast juridisk rådgiver for Den Norske Fagpresses Forening og Landslaget for Lokalaviser, samt advokat for miljøorganisasjonen Greenpeace
  • Han har styreverv i flere bedrifter, og er kjent som foredragsholder og deltaker i den offentlige debatten om pressefaglige spørsmål og ytringsfrihet.

der og bablet om politiet. Han slo først, slik at jeg fikk et lite skrubbsår i panna. Deretter smekket jeg til ham. Det hele var over på i underkant av ti sekunder.

Jeg beklager at jeg kalte ham et kjøtthue, men jeg beklager ikke at jeg slo igjen. Det var drittfrekt, det han gjorde, sier Wolland.

Sparte 6000

Men Romerike politidistrikt tror altså mer på vitner og den ansatte enn Wolland.

- Vi har vurdert bevisene i saken og funnet ut at det er grunnlag for et forelegg, sier politiinspektør Ragnar Ingberg.

Wolland sier han fremdeles står på sin versjon av saken.

- Jeg har ikke sett noen papirer som beviser noe annet. Men jeg bruker ikke tid på dette. Det er ingen prestisjesak. Dessuten rakk jeg jo ikke flyet til Bodø, og sånn sett sparte jeg jo 6000 kroner til flybilletten. Dermed kostet dette meg 4000 kroner, sier Wolland.

Tøff påkjenning

Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens ser alvorlig på hendelsen.

- Det viktigste er at det er blitt en reaksjon. Det har vært en tøff påkjenning for vår medarbeider som nå for øvrig er tilbake i full jobb, sier Ellingsen.

BØTELAGT... men advokat Steingrim Wolland betegner hele saken som en fillesak.