Slagsmål mellom kurdere og tyrkere i Oslo

Maskerte kurdere banket opp demonstrant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:

• Irak lover å slå til mot PKK

• PKK-slagsmål i klasserom

(Dagbladet.no): I dag hadde den såkalte Tyrkiakomiteen fått tillatelse av politiet til å holde demonstrasjon i Oslo til støtte for Tyrkias aksjoner mot den kurdiske PKK-geriljaen.

Nærmere 500 PKK-motstandere møtte opp på Youngstorget ved 15-tida, men ble møtt av en mindre gruppe på 20-30 PKK-sympatisører.

Store politistyrker holdt de to gruppene adskilt, mens det ble ropt slagord på begge kanter. Stemningen ble fort amper.

PKK-tilhengerne manglet tillatelse til å demonstrere, og fikk etter en periode med høylytte skjellsord og aggressive utfall beskjed fra politiet om at de hadde ett minutt på seg til å forlate stedet.

De fleste av demonstrantene som var ulovlig på stedet fulgte først politiets pålegg. Men da minst én person som ikke delte PKK- til-hengernes meninger plutselig befant seg midt blant dem, ble det bråk for alvor.

To maskerte kurdere gikk til angrep på mannen med en flaggstang i metall og en trekølle. Dagbladet.no var vitne da offeret ble tildelt flere kraftige slag mot kroppen mens han krøket seg sammen på bakken før politiet klarte å få kontroll over situasjonen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer