Slagsmål og trafikkaos for gratis kebab i Oslo

- Det ble så ille at vi måtte stenge hele butikken, sier politiet.

KAOTISK: Dette bildet er tatt etter at politiet hadde ankommet og roet ned situasjonen. Foto: Trond Nilsen
KAOTISK: Dette bildet er tatt etter at politiet hadde ankommet og roet ned situasjonen. Foto: Trond Nilsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du video eller bilder av tilstandene på Prinsdal? Send mms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet måtte i ettermiddag gripe inn da åpningen av en ny kebabsjappe på Prinsdal i Oslo kom fullstendig ut av kontroll.

Køen skal ha talt flere hundre personer, mange av dem ungdommer, lenge før dørene skulle åpne. Ifølge politiet ble flere nærmest løpt ned, men ingen ble alvorlig skadd.

- De skulle dele ut gratis kebab, men klokka 16.30 fikk vi meldinger om kaotiske tilstander. Det var kollosalt mye folk, krangling, roping og slagsmål i køen og biler som sto på kryss og tvers. Det skapte også alvorlige problemer for den ordinære traffikkavviklingen i området, sier operasjonsleder Even Gjørstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politipatruljene som rykket ut til Nedre Prinsdals vei fikk se den svært ampre stemingen på nært hold og besluttet klokka 17 å stenge kebabkiosken resten av kvelden for å få løst opp folkemengden.

- Når det går på helsa løs er vi nødt til å foreta oss noe. Butikken får nå verken dele ut eller selge noe før de kan få kontroll på køene, sier Gjørstad.

Operasjonslederen har ikke vært borti lignende situasjoner i forbindelse med markedsføringen av et gatekjøkken, og er noe oppgitt over hva folk får seg til å gjøre.

- Hva koster en kebab, kanskje 60 kroner? Jeg synes det er litt i overkant å slåss for dette her, sier Gjørstad.

Selve utdelingen av en gratis kebab og brus til hver kunde skulle starte klokka 17, og kom trolig aldri i gang før politiet tok affære. Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i ledelsen ved Bislett Kebab House.

- Da vi skulle åpne klokka 17 sto det nesten tusen stykker utenfor. De presset seg frem. Det var ikke forsvarlig for små barn, sier daglig leder Tariq Aziz til Aftenposten.

Han hevder bedriften selv valgte å stenge butikken i samråd med politiet, men at de vil åpne for ordinær drift så snart forholdene roer seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer