Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slagsmål på Solli plass i forbindelse med demonstrasjoner

Aggressiv stemning ved den tyrkiske ambassaden.

SLOSS: Pro- og anti-Erdogan-demonstranter barket sammen utenfor den tyrkiske ambassaden i dag. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer

Like over klokka 15 lørdag ettermiddag brøt det ut et slagsmål med mange involverte på Solli plass, melder politiet i Oslo.

Det ble brukt slagvåpen og ble slått mot kjøretøy.

- Det var meldinger om at det var tent på noen kurdiske flagg, så det kan nok ses i sammenhengen med demonstrasjonen som var varslet ved den tyrkiske ambassaden, sier operasjonsleder Guro Sandnes til Dagbladet.

Kollektivtrafikken ble en kort periode stanset, men klokka 15.19 melder politiet at den går greit forbi stedet igjen.

Politiet var allerede til stede i området med mange patruljer, på grunn av de varslede demonstrasjonene ved Tyrkias ambassade.

POLITI: Politiet er tilstede med store styrker ved den tyrkiske ambassaden. Foto: Terje Myklevoll
POLITI: Politiet er tilstede med store styrker ved den tyrkiske ambassaden. Foto: Terje Myklevoll Vis mer

Amper stemning

Klokka 13 startet en demonstrasjon til støtte for Erdogan og Tyrkia. Da gikk det forholdsvis rolig for seg. Klokka 15 var det ny demonstrasjon, denne arrangert av Ungkurd Norge Riksforbundet.

- Det virker som det begynner å bli aggressivt der også. Det er klatring på gjerder, blant annet, sa operasjonsleder Sandnes like over klokka 15.

MASSESLAGSMÅL: Under demonstrasjonen mot og for Tyrkia i dag, barket tilhørere av Erdogan og kurdere sammen. Vis mer

Klokka 15.40 sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet at det er småampert ved Tyrkias ambassade, men politiet har situasjonen under kontroll.

- Vi tar høyde for at det kan skje nye hendelser i området, sier Stokkli.

Så langt har to personer blitt pågrepet og to personer er kjørt til legevakta.

«Det er fortsatt ampert på stedet», skriver politiet på Twitter klokka 16.15.

Tilløp til panikk

Ifølge Dagbladets reporter på stedet ble det tilløp til panikk da noen i den kurdiske demonstrasjonen ropte: «han har en pistol» og pekte på en mann som gikk mot Ottar Birtings gate.

Dette førte til at flere brøt ut av demonstrasjoen og angrep mannen. De rakk å få inn noen slag før politiet fikk grepet inn, og førte mannen ut av området.

Det er så langt ikke kjent om mannen faktisk hadde en pistol.

Begge demonstrasjonen var varslet på forhånd, og derfor var politiet i området med mange politipatruljer.

SLOSSKAMP: Det ble slosskamp i Oslo sentrum da pro- og anti-erdogan-demonstranter barket sammen. Arrangøren av den kurdiske demonstrasjonen legger skylden på politiet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Demonstrasjonstog

Klokka 16.20 er den kurdiske markeringen utenfor den tyrkiske ambassaden over. De kurdiske demonstrantene har bestemt seg for å gå i flokk gjennom byen til et lokale i Hausmanns gate.

De gjør det fordi de føler det er trygger å gå i flokk, med tanke på at det har vært tilløp til bråk tidligere på dagen, sier Dagbladets reporter på stedet.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at toget som nå beveger seg gjennom Oslo ikke var planlagt. Derfor jobber politiet med å sikre gatene foran toget. Deltatroppen er også ute og bistår i arbeidet.

Politikilder forteller til Dagbladet at det ikke er nok ressurser til å sikre alle sidegater langs denne ruta.

Politiet forflytter seg stykkevis ned langs sidegatene i Drammensveien, i forkant av demonstrasjonstoget, for å følge ferden mot Hausmanns gate.

Demonstrasjonstoget består av anslagsvis 1000-1200 mennesker. Det går mange sivikledde politifolk sammen med demonstrantene.

Oppdateres

MANNSTERKE: Begge de to demonstrasjoene var varslet på forhånd, og politiet er derfor til stedet med store styrker. Foto: Øystein Norum Monsen
MANNSTERKE: Begge de to demonstrasjoene var varslet på forhånd, og politiet er derfor til stedet med store styrker. Foto: Øystein Norum Monsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media