Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slagsvold Vedum kan ikke ta valget for gitt

- Heller ikke han er uten skyld for det som har skjedd, sier Sp's Kjersti Toppe

KRITISK:Stortingsrepresentant Kjersti Toppe i Senterpartiet sier at Trygve Slagsvold Vedum ikke kan ta for gitt at han velges til ny Sp-leder. Foto: Bjørn S. Kristiansen / Dagbladet
KRITISK:Stortingsrepresentant Kjersti Toppe i Senterpartiet sier at Trygve Slagsvold Vedum ikke kan ta for gitt at han velges til ny Sp-leder. Foto: Bjørn S. Kristiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Kjersti Toppe i Senterpartiet sier at Trygve Slagsvold Vedum ikke kan ta for gitt at han velges til ny Sp-leder.

Det til tross for at partiet nå synes å samle seg om hedmarkingen som Navarsetes arvtaker.

- Trygve blir lansert som lederkandidat, men han er heller ikke uten skyld for det som har skjedd, sier Toppe til Klassekampen.

Toppe, som representerer Hordaland på Stortinget, viser til evalueringsrapporten som ble utarbeidet i Sp etter valget. Den peker på store samarbeidsproblemer i partiledelsen, og trekker særlig fram at det ikke ble holdt et eneste møte i partiledelsen underveis i valgkampen.

- Hvis det var noen som burde sagt stopp en hal og bedt om et møte, så er det Trygve. Selv om noen i ledelsen helt klart har mer ansvar enn andre, er heller ikke han fredet i prosessen vi nå går inn i, sier hun.

Kjersti Toppe legger ikke skjul på at hun mener tiden er inne for at Ola Borten Moe forlater Sp-ledelsen.

- Jeg mener Ola Borten Moe bør skiftes ut nå som Navarsete går av. Han har vært en viktig del av problemet som har skapt denne situasjonen, sier hun.