Slakker av på farten

Arthur Buchardt, som har bygd hoteller i turbofart, slakker av på farten. Politisk usikkerhet, høyt rentenivå, og forslag om en konjunkturavgift gjør at han vurderer å utsette bygging av storhotell i Sarpsborg og Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av år 2000 vil han likevel ha investert rundt to milliarder kroner i sine prosjekter.

Buchardt, som også har fått kjendisstatus som mannen til Wenche Myhre, har i løpet av 90-tallet innkassert om lag 200 millioner kroner på å bygge og deretter selge hoteller. Og det er først nå at mannen virkelig setter i gang.

Europas høyeste

Brummunddølen vil bygge Europas høyeste hotell til minst 1,2 milliarder kroner i Malmö. Skyskraperhotellet skal ifølge planen rage 322 meter over bakken, og ha 700 hotellrom.

Han skal også bygge hoteller i Sarpsborg og Stavanger. De to siste kan få byggestart noe seinere enn først antatt, rett og slett på grunn av de usikre økonomiske tidene. Buchardt, som ifølge Kapital er god for 150 millioner kroner, hevder selv at han ikke tjener mye på noen av prosjektene sine. Men alt han tar i ser ut til å stige flere titalls millioner i verdi innen han selger det videre.

- Kan vi ikke møtes på Bondeheimen, foreslår Buchardt når Dagbladet spør om et intervju. Rikingen foretrekker det folkelige framfor det eksklusive. Mangemillionæren har et rykte på seg for å snobbe nedover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer