Slakker ikke på gasspedalen

10 trailere i grøfta stanset ikke denne doningen fra å dundre forbi køen. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag kunne politiet melde om nytt trailerkaos på snørammede sørlandsveier. Minst ti vogntog lå i grøfta langs veien mellom Grimstad og Kristiansand.

En årvåken Dagbladet.no-leser fanget med video en trailer som virkelig hadde hastverk. Føreren av vogntoget på denne videoen virket ikke for opptatt av å avpasse farten etter forholdene. Forbikjøringen fant sted utenfor Arendal ved 15-tiden i dag.

- Jeg kjørte i i underkant 60 km i timen, og hadde tilfeldigvis videokameraet liggende i setet ved siden av. Da så jeg han komme i speilet, og fikk kameraet opp, sier leseren.

Skvatt

- Jeg må si jeg skvatt litt, jeg ville ikke kjørt forbi i den farta der. Han rakk akkurat å komme seg i rett kjørefelt igjen før en fotoboks og et par motgående biler. Det virket som han hadde ganske dårlig tid, sier arendalitten.

Mange trailersjåfører har i dag med mer ellere mindre hell prøvd å snike seg unna kjettingpåbudet. Flere har fått bøter på opptil 15 000 kroner. Vår leser fikk ikke sett om traileren med hastverket hadde kjettinger eller ikke.

- Kjettinger eller ikke. Det er ikke sånn kjøring vi vil se på våre veier med disse forholdene.

- Så dårlig tid kan man da ikke ha

Operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt sier de fleste trailerne som fikk problemer er på veien igjen nå. Når vi forteller han om forbikjøringen liker han ikke hva han hører.

- Hvorfor i all verden skal man utsette medtrafikanter for en slik fare? Så dårlig tid kan man da ikke ha.

Han sier at den viktigste årsaken til at man har greid å unngå personskader i trafikkaoset så langt er at folk har redusert hastigheten.

- Når man bulker i 40 går det mye bedre enn om man bulker i 80. Det viktigste i trafikken er å avpasse farten etter kjøreforholdene. Her har folk vært flinke, og jeg er veldig glad vi har unngått alvorlige skader, sier Jørgensen.

SAMME LEKSA: Mange lastebiler har lurt seg unna politiets kontroller og inn på E 18 uten kjettinger. Og noen har tatt av kjettingene igjen rett etter kontrollene. Denne «parkeringen» er fra E 18 ved Grimstad i ettermiddag.