Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slakt alt danskimportert storfe

Statens Dyrehelsetilsyn vil slakte all storfe fra Danmark, uavhengig av om det blir påvist kugalskap i Norge eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten skal Statens Dyrehelsetilsyn i et møte i Landbruksdepartementet i går ha foreslått slakt av de 400 danskimporterte storfe som finnes i Norge. Dyrehelsetilsynet vil slakte dyrene uansett om det påvises kugalskap etter prøven av den ene danskimporterte oksen i Onsøy i Østfold, som mistenkes for å ha hatt sykdommen. Grunnen til forslaget er at Dyrehelsetilsynet ikke vil ta noen sjanser med smitte-risikoen.

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen sier at et vidt spekter av aksjoner mot sykdommen er til løpende behandling i departementet.

- Vi skal jobbe videre med de ulike tiltakene fram til vi fatter en beslutning om hva som skal gjøres, sier Hansen til Aftenposten.

Prøvene av hjernen til den seks år gamle oksen fra Onsøy ble sen dt til England mandag, og resultatet vil først foreligge om et par uker.

(NTB)