Slaktefest mot monsterpadde

Erklærte krig mot problempadde i Australia.

AKTIV DØDSHJELP: Amelia Elgar veier en agapadde som senere måtte bøte med livet. Deltakerne ble fortalt at de utførte barmhjertighetsdrap, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: AP/Brian Cassey/SCANPIX
AKTIV DØDSHJELP: Amelia Elgar veier en agapadde som senere måtte bøte med livet. Deltakerne ble fortalt at de utførte barmhjertighetsdrap, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: AP/Brian Cassey/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Australia har lenge vært i krig mot en glupsk, altetende og ikke fullt så liten djevel. Den spiser avlingene til bøndene og kan i verste fall være farlige for mennesker.

I dag gikk fem bygder i Queensland i Australia til angrep mot deres felles fiende - nemlig mot den beryktede Agapadden.

Krigsoperasjonen har fått navnet «Toad DayOut» og er en masseslakt av paddeproblemet, skriver nyhetsbyrået AP.

Ble gjødsel
Hundrevis av mennesker hadde møtt opp til kamp for å fange, drepe og blant annet gjøre om kjempepaddene til gjødsel. Andre ble sendt til forskning.

Dette skal igjen brukes til å spre over avlingene - de samme som paddene har mesket seg med i årevis.

- Det var spesielt å se ansiktene til barna da vi håndterte paddene, veide dem og senere drepte dem, sier rådmann Vern Veitch i Townsville City.

De forhatte paddene kan bli opp mot 20 centimeter store. De ble importert til Australia fra Sør Amerika i 1935 i et mislykka forsøk på å komme biller som angrep sukkerplantasjer til livs.

Fanget 3600
Problemet var at de store paddene ikke klarte å hoppe høyt nok for å få tak i sukkerbillene.

Paddene formerte seg lynraskt og i dag skaper de et kjempeproblem for mange bønder. De sprer også sykdommer som salmonella. De spiser stort sett det de kommer over og flere insektsarter trues derfor av utryddelse, skriver nyhetsbyrået.

Agapaddene bærer gift, men er bare farlige for mennesker dersom giften svelges.

Dagens angrep utryddet neppe paddene fra Australia, men de rundt 400 deltakerne fanget til sammen cirka 3600 slimete eksemplarer.

MASSEGRAV: Cirka 3600 padder ble tatt som krigsfanger i interkommunale angrepet i delstaten Queensland i Australia. Foto: AP/Brian Cassey/SCANPIX
MASSEGRAV: Cirka 3600 padder ble tatt som krigsfanger i interkommunale angrepet i delstaten Queensland i Australia. Foto: AP/Brian Cassey/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer