Slakter arbeidsmiljøet i psykiatri-boliger

Fraværende ledelse. Ansatte-frykt for utagerende beboere. I en ny rapport slaktes arbeidsmiljøet i psykiatri-boligene på Blakstad sykehus.

- FORLAT SITUASJONEN: - Hvis vi kommer inn når de ruser seg, har vi sagt til personalet at de må forlate situasjonen, sa seksjonsleder Liv Tellsgård (t. v.) ved Strandveien boliger da Dagbladet skrev om stedet i slutten av oktober. Blant annet stortingspolitikere reagerte på forholdene ved boenheten ved Blakstad sykehus. Til høyre psykologspesialist John Vegard Leinslie. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
- FORLAT SITUASJONEN: - Hvis vi kommer inn når de ruser seg, har vi sagt til personalet at de må forlate situasjonen, sa seksjonsleder Liv Tellsgård (t. v.) ved Strandveien boliger da Dagbladet skrev om stedet i slutten av oktober. Blant annet stortingspolitikere reagerte på forholdene ved boenheten ved Blakstad sykehus. Til høyre psykologspesialist John Vegard Leinslie. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsmiljøet ved Blakstad sykehus´ boliger for folk med rus- og psykiatri-problemer, Strandveien Boliger, får slakt i en ny rapport. Fraværende ledelse, opplevelse av kaos og lite kommunikasjon innad i ledelsen og frykt for egen sikkerhet i møte med utagerende beboere, er noe av det som kommer fram.

«En konsekvens som mange opplever som skremmende er muligheten for å bli værende alene i farlige situasjoner», heter det i rapporten.Dette opplever flere at ledelsen ikke har vist vilje til å tak i, slik Dagbladet tidligere har skrevet.

- Lite innsikt «Det er en opplevelse av at ledelsen ikke forstår eller tar alvorlig de tilbakemeldingene som gis, mange setter dette i sammenheng med lite innsikt i hva som egentlig foregår ute i boligene», står det i rapporten som firmaet Synergi Helse har laget i samarbeid med bedriftshelsetjenesten.

Undersøkelsen er utført ved hjelp av anonyme besvarelser og samtalegrupper, og det kom inn svar fra 54 av 90 ansatte. Blant kritikken som kommer fram er uklare ansvarsområder, manglende opplæring og hastige, lite gjennomtenkte ansettelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer