Slakter Cubas sexmoral

George W. Bush mener Fidel Castro oppmuntrer til sexturisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president George W. Bush kalte Fidel Castros regime et av verdens verste når det gjelder brudd på menneskerettigheter. Han rettet skytset mot Cuba under justisdepartementets konferanse om «human trafficing» - tvangsarbeid, prostitusjon og påtvunget militærtjeneste, skriver nyhetsbyrået AP.

- Diktatoren ønsker sexturismen velkommen, sa Bush, som anklaget Castro for å utnytte landets barn ved å oppmuntre til en sexturisme som skal trekke penger til statskassa.

Bush hevdet at Castro skryter av sexindustrien, og siterte den cubanske lederen på at «Cuba har de rensligste og mest utdannete prostituerte i verden».

Uttalelsen skal skrive seg fra en tale i 1992, der Castro fortalte at prostitusjon var ulovlig på Cuba, men at det likevel forekom.

- Vi kan si at de er høyt utdannede horer og ganske sunne, fordi vi er det landet med det laveste antallet AIDS-tilfeller, sa Castro den gangen ifølge The Miami Herald.

- Det er ingen kvinner som tvinges til å selge seg selv til en mann, en fremmed, en turist. De som gjør det, gjør det på eget initiativ, frivililg og uten at det er nødvendig for dem, skal Castro ha sagt videre ifølge AP.

Representanter for Det hvite hus skal ha avvist pressens spørsmål om hva som var kilden til Bush' sitat fra Castro.

ANGREP CUBA:</B> George W. Bush gikk hardt ut mot Fidel Castro under en konferanse om menneskehandel.
SEXTURISME: - Fidel Castro skryter av sexindustrien på Cuba, hevder George W. Bush.