Slakter egen radio

Radiogründer Svein Larsen mener Kanal 24 er en dårlig kopi av P4 som vil bli et forferdelig tapsprosjekt hvis ikke innholdet endres radikalt og raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JOHANNESBURG/CAPE TOWN (Dagbladet): Fra sin base i Sør-Afrika refser den tidligere P4-sjefen Svein Larsen Kanal 24 for alle feilene de har begått. Sammen med tre andre investorer i selskapet 21st Venture eier han 7,4 prosent av aksjene i Kanal 24.

De siste lyttertallene viser at bare 278000 nordmenn daglig hører på den nye riksdekkende kanalen, mens konkurrenten P4 har over tre ganger så mange lyttere. Larsen er utålmodig fire måneder etter oppstart.

- Kommersiell radio må lykkes med en gang, fordi lyttermønsteret setter seg raskt. Det virket som om Kanal 24 var fornøyde bare med å komme på lufta, og at de trodde folk ville skru på frekvensen automatisk. Det gjorde de ikke. En av årsakene er selvfølgelig at P4 stengte nettet før jul, men det viktigste er folk ikke ser behovet for Kanal 24. Radioen er en kopi av P4, men dårligere laget. Da er det umulig å lykkes, sier Larsen til Dagbladet. Som sentral P4-gründer tidlig på nittitallet er han en av dem som best kan kommersiell radio i Norge. I 1999 solgte han seg ut av P4 med en gevinst på nær 30 millioner kroner. Selskapet hans eier nå aksjer i Kanal 24 for ti millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer