Sør-Korea

Slakter eget forsvar etter drone-episode

Nå beklager militæret for at de ikke greide å skyte ned den Nord-Koreanske dronen.

RASER: Den sørkoreanske presidenten Yoon Suk-yeol gikk tirsdag hardt ut mot den militære beredskapen etter gårsdagens hendelser. Foto: Reuters/Daewoung Kim/File Photo
RASER: Den sørkoreanske presidenten Yoon Suk-yeol gikk tirsdag hardt ut mot den militære beredskapen etter gårsdagens hendelser. Foto: Reuters/Daewoung Kim/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sørkoreanske presidenten Yoon Suk-yeol gikk tirsdag hardt ut mot den militære beredskapen etter at flere nordkoreanske droner fløy over en rekke byer i Sør-Korea mandag. Det skriver Reuters.

Totalt fem nordkoreanske droner krenket det sørkoreanske luftrommet da de mandag tok seg over grensen.

Det er første gang siden 2017 at nordkoreanske droner har fløyet inn i det sørkoreanske luftrommet. Både jagerfly og helikoptre ble brukt for å skyte ned dronene, men uten hell.

Hendelsen har reist spørsmål rundt Sør-Koreas luftforsvar i en allerede anspent tid mellom de to nabostatene.

- Hendelsen viste en betydelige mangler på vårt forsvars beredskap og trening over de siste åra, og bekreftet behovet for mer intenst beredskap og trening, uttalte president Yoon på en kabinettmøte tirsdag, ifølge Reuters.

HENGES UT: Nord-Koreas diktator Kim Jong Un henges ut på nettet etter denne propaganda-videoen. Video: Reuters. Reporter: Vegard Kruger. Vis mer

Det sørkoreanske militæret har nå beklaget at de mislyktes med å skyte ned dronene og lover samtidig å sikre mot og trene på liknende hendelser i framtida, ifølge Reuters.

Dronene fra Nord-Korea fløy over en rekke sørkoreanske byer, blant annet hovedstaden Seoul, i omtrent fem timer.

Militæret har uttalt at de jagde dronen i lengre tid over hovedstaden, men ikke kunne skyte den ned da det kunne satt befolkningen i Seoul i fare.

Les mer i denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer