Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slakter eget parti i saken om reservasjonsrett

Høyre-ordfører Trude Drevland i Bergen beskriver det som forhistorisk av regjeringen å åpne for at fastleger kan reservere seg mot å henvise til abort.

RASER: Ordfører i Bergen Trude Drevland er bysbarn med statsminister Erna Solberg og representerer samme lokallag. Nå tar hun bladet fra munnen og regelrett slakter regjeringens foreslåtte ordning som skal gi fastleger rett til å reservere seg mot å henvise til abort. Ordningen kom på plass etter en hestehandel mellom Høyre og KrF under regjeringsforhandlingene. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RASER: Ordfører i Bergen Trude Drevland er bysbarn med statsminister Erna Solberg og representerer samme lokallag. Nå tar hun bladet fra munnen og regelrett slakter regjeringens foreslåtte ordning som skal gi fastleger rett til å reservere seg mot å henvise til abort. Ordningen kom på plass etter en hestehandel mellom Høyre og KrF under regjeringsforhandlingene. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): - Vi kan ikke ha slike særordninger i et moderne Norge. Det er en avleggs diskusjon. Det er forhistorisk, sier Drevland til VG.

- Det er ikke lenger slik at man skal spørre noen om lov til å bestemme over ens egen kropp. Det er vanskelige nok valg for kvinnene som står i dette, om vi ikke skal gjøre dette verre. Og jeg mener vi med dette gjør situasjonen verre for kvinner. Det er ikke en utvikling jeg ønsker, fortsetter hun.

Avtalen som regjeringen inngikk med KrF åpner for at fastleger kan nekte å henvise pasienter til abort.

Et forslag som konkretiserer disse reglene ble sendt på høring denne uken.

Forslaget er omstridt i Høyre og sterkt kritisert av opposisjonen.

(NTB)

Hele Norges coronakart