Anonyme Frp-ere:

Slakter eget parti

Flere sentrale Frp-politikere feller en knusende dom over arbeidet mot seksuell trakassering i egne rekker. - Kvinner som utsettes for grov seksuell trakassering blir ikke trodd, sier én av dem til Dagbladet. Sylvi Listhaug vil ikke svare, men partiet hevder at det er nulltoleranse for seksuell trakassering i Frp.

- TAS IKKE PÅ ALVOR: Flere sentrale Frp-politikere sier til Dagbladet at varslere i eget parti ikke blir tatt på alvor. - I realiteten er karrieren din over dersom du har varslet om voldtektsforsøk, tafsing eller lignende, sier én til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- TAS IKKE PÅ ALVOR: Flere sentrale Frp-politikere sier til Dagbladet at varslere i eget parti ikke blir tatt på alvor. - I realiteten er karrieren din over dersom du har varslet om voldtektsforsøk, tafsing eller lignende, sier én til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen Frp-politikere Dagbladet har snakket med vil stå åpent fram og fortelle om varslerkulturen i partiet, etter gjentatte avsløringer i Dagbladet de siste ukene.

Flere Frp-politikere hevder at det er nulltoleranse i partiet for å snakke med pressen om dette. De påstår at de risikerer å bli ekskludert av partiledelsen dersom deres navn kommer ut.

Anonymt vil likevel flere politikere med betydelig fartstid i partiet og tunge verv på CV-en fortelle hvordan de mener partiet deres ser på seksuell trakassering.

Dommen deres over eget parti er knusende.

- Blir ikke trodd

- Partiledelsen er mer bekymret over negativ medieomtale enn å gjøre noe med organisasjonskulturen. Kvinner som utsettes for grov seksuell trakassering blir ikke trodd og oftest tillagt motiver som nominasjon eller valgkamp, sier en profilert Frp-politiker til Dagbladet.

Påstandene i artikkelen er oversendt Frp. Alf Erik Andersen, leder av organisasjonsutvalget, forsikrer om at det er en nulltoleranse for seksuell trakassering. Partileder Sylvi Listhaug vil ikke kommentere.

- Det er alltid en nominasjon eller en valgkamp, så i realiteten er karrieren din over dersom du har varslet om voldtektsforsøk, trakassering eller liknende, sier Frp-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer