Dagbladet avslører 106 607 nettpirater:

Slakter filmbransjen og danske advokaters jakt på norske nettpirater

Utdaterte forretningsmodeller og ulovlig trusselvirksomhet. Slik beskriver Torgeir Waterhouse filmbransjen og danske advokaters jakt på norske nettpirater.

KRITISK: Torgeir Waterhouse i IKT Norge er kritisk til både filmbransjens tilpasning til markedet og jakten på ulovlige fildelere. Foto: Pressefoto
KRITISK: Torgeir Waterhouse i IKT Norge er kritisk til både filmbransjens tilpasning til markedet og jakten på ulovlige fildelere. Foto: Pressefoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brev i posten med økonomiske krav og påstander om ulovlig fildeling. Filmer som blir tilgjengelig digitalt først måneder etter at de har gått på kino. Direktør for internett og nye medier i IKT Norge, Torgeir Waterhouse, har sett seg lei på både filmbransjens forretningsmodell og det danske advokatselskapet Njords jakt på norske nettpirater.

Etter at Dagbladet kartla 106 607 ulovlige fildelere i Norge, tar han igjen til orde for at nye løsninger må på plass. Men i motsetning til filmbransjens kritikk mot nettpiratene, mener Waterhouse at problemet ligger vel så mye hos bransjen selv.

- Forretningsmodellen deres er for lengst utdatert. Man må se på brukerforventningene. Det sitter en hel industri som begrenser tilgangen til det publikum vil ha, sier Waterhouse til Dagbladet.

Han mener filmbransjen feiler i å tilpasse seg, samtidig som de nekter endring. Direktøren beskriver det som en hel bransje på kollisjonskurs med publikumets brukervaner.

- Det kommer til å gjøre vondt i en overgangsfase, men de er nødt til å gjøre noe med forretningsmodellen og gi seerne tilgangen som ønskes. Det handler om å ta folks forventninger på alvor og jobbe ut ifra det, sier Waterhouse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer