Slakter fra Srebrenica tatt

Nato-styrken i Bosnia pågrep i går den krigsforbrytermistenkte generalen Radislav Krstic. Han er mistenkt for å ha deltatt i og planlagt Srebrenica-massakren, der så mange som 8000 mennesker kan ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Krstic er den mest høytstående personen som er arrestert til nå.

Radislav Krstic visste ikke at han sto på krigsforbryterdomstolen i Haags hemmelige liste da han i går formiddag ble arrestert av amerikanske soldater fra Nato-styrken i Bosnia.

Krstic ble så seint som i oktober tiltalt for folkemord, brudd på Genhve-konvensjonen og forbrytelser mot menneskeheten. Krstic skal ha vært med på å planlegge den serbiske erobringen av den FN-beskyttede enklaven rundt Srebrenica i Øst-Bosnia i juli 1995. Tusenvis av sivile bosniske muslimer prøvde å komme seg unna de serbiske soldatene. Det er funnet massegraver, og det anslås at ca 8000 er savnet.

Offisielt er det bare Bosnia-serbernes politiske fører Radovan Karadzic og den tidligere hærsjefen Ratko Mladic som er tiltalt for grusomhetene i Srebrenica. Men trolig står en rekke høytstående offiserer på den hemmelige listen.

Så langt har ni mistenkte krigsforbrytere blitt arrestert, alle i britisk- eller amerikanskkontrollerte deler av Bosnia. De franske styrkene har ikke pågrepet en eneste. Den franske sonen i Bosnia går blant mange muslimer for å være en trygg havn. Mye tyder på at de mest ettersøkte, Radovan Karadzic og Ratko Mladic, oppholder seg i den franske sonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer