Bjørn Rune Gjelsten:  Ønsker å bygge i høyden på Voldsløkka i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
Bjørn Rune Gjelsten: Ønsker å bygge i høyden på Voldsløkka i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

Slakter Gjelstens boligprosjekt

Bjørn Rune Gjelstens boligprosjekt på Voldsløkka i Oslo møter sterk motstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Plan- og bygningsetaten i Oslo bruker usedvanlig sterke ord i sitt syn på Bjørn Rune Gjelstens boligprosjekt på Voldsløkka.  «Plan- og bygningsetaten fraråder forslaget sterkt», er dommen.

Klar tale Innledningen på forslaget som nå er sendt ut til offentlig høring går langt i språkbruken til å komme fra en offentlig instans. Det er sjelden et reguleringsforslag blir gitt slike karakteristikker.

- Vi gjør det ut ifra faglige vurderinger. Vi mener forslaget blir for høyt, ligger for tett på idrettsplassen og friarealet og fotavtrykket er fort stort, sier kommunikasjonsrådgiver Rolf Rolid i Plan- og bygningsetaten til Finansavisen.

La 230 millioner på bordet Bjørn Rune Gjelstens selskap, Profier, kjøpte eiendommen Uelands gate 85 for 230 millioner kroner i 2012 etter konkursen i Oslo Vei som brukte tomta. Siden har de jobbet med å få den omregulert fra industri til boligformål.

Ifølge Finansavisen ønsker Gjelsten å bygge 375 leiligheter i høyder fra 9 til 5 etasjer. Da har de allerede tatt det ned fra 12 etter signaler fra kommunen.

Kjemper mot Oslo kommune Oslo kommune ønsker å bygge skole på tomten, og Utdanningsetaten ved Undervisningsbygg KF har sitt eget forslag ute på høring. De ønsker å bygge skole i 5 etasjer, bevare det verneverdige bygget som allerede står på tomten samt å knytte arealene tettere sammen med resten av idrettsanleggene og friluftsområdene på Voldsløkka.

I Profier er de ganske forundret over prosessen, og reagerer på kommunens ordbruk.

- Det er ikke ukjent for oss at de har sterke preferanser til skole, men at de bruker den karakteristikken er sterkt. Det er overraskende ut ifra den dialogen var har hatt med kommunen, sier prosjektleder Steinar Skui i Profier til Finansavisen.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygieniske artikler for millioner på nett