Slakter Hagens håndtering

«Vagt», «merkelig» og «alvorlig», sier toppene i de andre partiene om Frp-ledelsens handling, eller mangel på handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter alt som har skjedd i Frp i det siste, er det ingenting som overrasker meg lenger, sier justispolitiker Tor Nymo (Sp).

Han mener nyheten om at Frp-ledelsen har latt være å følge opp en påstått voldtektssak, føyer seg godt inn på lista over Frp's mislykkede forsøk på å bli stuerent.

- Siv Jensen forklarte med vage ord at hun hadde gitt jenta råd om å anmelde saken til politiet. Det holder ikke. Å gi et enkelt råd, og så ikke følge opp jenta og bistå henne i prosessen viser at de tar altfor lett på det, mener Nymo. Han legger til at for «lov og orden»-partiet Frp, burde det være åpenbart at det lønner seg å få oppklart slikt.

- Merkelig

Partisekretær Solveig Torsvik i Ap fulgte TV-intervjuene med Cathrin Rustøen etter hennes innlegg på Hordaland Frp's årsmøte, og sier: - Hun fortalte hun var advart mot å anmelde voldtekten. Hvem er det som fraråder slikt? Alle må bidra til at slike ting anmeldes og tas på alvor.

Ap's justispolitiske talsmann, Vidar Bjørnstad, er rg overrasket over at Frp-ledelsen ikke har fulgt opp saken og bidratt til at den ble anmeldt: - Når en ung jente forteller hun er utsatt for et så alvorlig overgrep fra en av partiets tillitsvalgte, synes jeg det er merkelig at hun ikke har fått bistand fra partiet til å følge opp saken og få den anmeldt.

- Dette er en svært alvorlig påstand og både politi og parti bør involveres for å finne ut hva som har skjedd, mener KrFs parlamentariske leder, Kjell Magne Bondevik.

Må rydde opp

Bondevik understreker at det er opp til offeret å anmelde, men mener at dersom det er riktig at partiledelsen har hatt kjennskap til et så alvorlig forhold, burde de fulgt opp.

Verken Bondevik eller Høyre-leder Jan Petersen ønsker å spekulere i politiske vurderinger bak Frp-ledelsens passivitet eller de politiske følgene.

- Enhver partiledelse bør føle at de bør rydde opp i sånne saker. Selv kjenner jeg ikke saken, og kan derfor ikke uttale meg om hvorvidt dette kan få politiske følger, sier leder i Høyre, Jan Petersen.