Slakter hunder og griser for å stoppe utbrudd

Fugleinfluensa oppdaget på ny i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Enda et tilfelle av fugleinfluensa er oppdaget i Sør-Korea, det andre på få dager, opplyser sør-koreanske myndigheter. Det er en variant av viruset som er svært dødelig som skal være oppdaget, skriver AP.

Oppdagelsene har ført til at hundretusenvis av kyllinger er blitt slaktet for å hindre spredning, og 6 millioner egg destrueres.

I tillegg har myndighetene bestemt at flere hundre hunder og griser også må bøte med livet, i frykt for et større utbrudd. Internasjonale eksperter stiller spørsmålstegn ved hvorvidt det er nødvendig å drepe annet enn fjærkre for å hindre videre spredning.

Hundene og grisene var planlagt drept i dag, men mangel på arbeidere til å utføre oppgaven, kan utsette oppgaven.

Det siste utbruddet av det dødelige H5N1-viruset er oppdaget i nærheten av det som ble funnet søndag, sier Sør-Koreas landbruksministeren.

Siden 2003 har H5N1-viruset drept minst 153 mennesker i verden. Så langt er smitte til menneske skjedd via direkte kontakt med smittede fugler, men eksperter frykter at det kan mutere og skape en pandemi.

I HUNDENE: Hunder i bur venter på å bli fraktet til et hundekjøtt-marked. Nå vil myndighetene i Sør-Korea  destruere flere hundre hunder i området der fugleinfluensaen er oppdaget. Foto: SCANPIX/REUTERS
I HUNDENE: Hunder i bur venter på å bli fraktet til et hundekjøtt-marked. Nå vil myndighetene i Sør-Korea destruere flere hundre hunder i området der fugleinfluensaen er oppdaget. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
KYLLINGMARKED: Kyllinger til salgs på et lokalt marked. Myndighetene har satt i gang tiltak for å vise at kokt kylling ikke er farlig, selv om man er redd for H5N1-viruset.
SLAKTES: Myndighetene skal slakte flere hundre tusen fjærkre, i håp om at spredningen av fugleinfluensaviruset stoppes.