Slakter hygienen ved norske slakterier

Hygienen ved norske slakterier er ikke blitt bedre siden forrige utbrudd av E. coli, sier professor i mattrygghet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hygienen ved norske slakterier er ikke blitt bedre siden forrige utbrudd av E. coli, sier professor i mattrygghet.

En rapport fra Mattilsynet avdekker at slakteriene fortsatt sliter med hygienen, tre år etter det forrige utbruddet av E. coli-bakterier her i landet.

- Slaktelinjene for storfe og gris er rimelig gode i Norge. Det er verre med slaktelinjene for sau og lam. De er ikke blitt noe bedre siden E. coli-epidemien i 2006, sier professor i mattrygghet ved Norges Veterinærhøgskole Truls Nesbakken til NRK.

Han sier at slaktelinjene for småfe ikke har god nok teknologisk beskaffenhet.

Nesbakken mener metodene som brukes under slakting, er årsaken til den dårlige hygienen.

(NTB)