Slakter kjønnsdelt SFO-program: «Er dette en spøk?»

Trondheim-skole får kritikk etter å ha sendt ut høstens SFO-program.

«4 GIRLS ONLY»: SFO-programmet for Steindal skole i Trondheim har i dag blitt gjenstand for debatt i sosiale medier. Flere reagerer på at programmet er delt inn etter kjønn. Foto: Skjermdump/Twitter
«4 GIRLS ONLY»: SFO-programmet for Steindal skole i Trondheim har i dag blitt gjenstand for debatt i sosiale medier. Flere reagerer på at programmet er delt inn etter kjønn. Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er ikke greit at man deler inn etter kjønn, sier Hanne Moe Reitan (V), varamedlem i bystyret i Trondheim, til Dagbladet.

Hun er en av flere som i dag har reagert på en programplan for skolefritidsordninga ved Steindal skole i Trondheim.

Programplanen skal gjelde høsten 2016, og bilder av planen blir i dag spredd i sosiale medier.

Kritiserer kjønnsdeling

Moe Reitan delte bildet på Twitter med spørsmålet «Barnet ditt kommer hjem fra SFO med denne planen i sekken. Hvordan vil du reagere?».

I kommentarfeltet finnes en rekke reaksjoner, som helt eller delvis slakter programplanen.

«Si fra på skolen at jeg ser ut til å ha fått feil lapp, denne er fra 1995», «Savner 'botox', 'vi lager silikonpupper', 'fettsuging av lår og rumpe'. Jentelista, seff», «Først og fremst reagert på bruken av comic sans. Deretter reagert virkelig kraftig når jeg etter hvert forsto innholdet», «Jeg skjønner nå hvorfor jenterekutteringa til informatikk går tregt. Gutter liker også perling. Stopp kjønnshjernevask!» og «Er dette en spøk?», er blant kommentarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer