Slakter politiet: - Usmakelig

Politidirektoratet har utbetalt over to millioner kroner til den frivillige organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) de siste ti åra. Carl-Erik Grimstad (V) mener pengene bør tilbakebetales.

KRITISK: Carl-Erik Grimstad (V), stortingsrepresentant og medlem av helse- og omsorgskomiteen, går knallhardt ut mot politiet og Norsk Narkotikapolitiforening. Foto: Geir Olsen / NTB
KRITISK: Carl-Erik Grimstad (V), stortingsrepresentant og medlem av helse- og omsorgskomiteen, går knallhardt ut mot politiet og Norsk Narkotikapolitiforening. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mellom 2011 og mars 2021 har Politidirektoratet og underliggende virksomheter utbetalt 2 881 298 kroner til Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) og deres lokallag.

NNPF har rundt 3600 medlemmer fra blant annet politiet, tollvesenet, påtalemyndigheten, kriminalomsorgen og Forsvaret, ifølge sine nettsider. Her omtaler de seg selv som en ideell organisasjon, som drives på frivillig basis og tilbyr faglig påfyll til sine medlemmer innen temaer som «narkotika, forebygging, etterretning og bekjempelse av organisert kriminalitet».

Totalt 2 211 890 kroner mottok organisasjonen direkte fra direktoratet. De fleste av disse beløpene - de største av dem på 400 000 kroner - er listet som «tilskudd etter søknad» til NNPFs årlige utdanningskonferanse.

Et enkeltstående beløp i 2016 er listet som «Gave i forbindelse med NNPFs 25-års jubileum». Andre mindre beløp har blant annet gått til undervisningsmateriell og påmeldinger til konferanser, ifølge NNPF.

- Samrøre

Tallene kommer fram i dokumenter utlevert fra Politidirektoratet etter innsynsbegjæringer fra Jonas Ali Ghanizadeh, som Dagbladet har vært i kontakt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer