Slakter politiets cannabis-bevis mot Harnes

Eks-torpedo Lars Harnes ble fotfulgt av spanere etter ferien i Thailand. Nå vil aktor dømme 50-åringen til nye år i fengsel for en cannabisplantasje. - Bevisene holder ikke mål, sier forsvarer Øyvind Bratlien.

TILTALT: Lars Harnes er som en av fire tiltalt i saken hvor politiet fant en cannabisplantasje i Fet. Foto: Privat / Politiet
TILTALT: Lars Harnes er som en av fire tiltalt i saken hvor politiet fant en cannabisplantasje i Fet. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Ei kvinne og tre menn, blant dem eks-torpedo og tidligere Bandidos-leder Lars Harnes (50), møtte onsdag til siste dag i Nedre Romerike tingrett. Der har de stått tiltalt for å drive en cannabisplantasje i Fet kommune tilbake i 2015.

I lyse jeans, svart MC-jakke og med håret i ei lang flette entret Harnes rettssal 103.

Der fikk han høre aktor Camilla Granstrøm legge ned påstand om to år og fem måneders fengsel for dyrking av 21,8 kilo cannabis. En mengde politiet mener tilsvarer en gateverdi på nærmere fire millioner kroner.

Nekter å snakke

Det var alt annet enn julestemning som preget situasjonen, da politiet i desember i 2015 banket på døra til eneboligen i Fet. Ingen svarte, men politiet tok seg likevel inn.

Bak husets fire vegger fant de langt mer enn forventet. Velutstyrt med tekniske løsninger for varme, vanning og lys, var boligen rigget med ett formål: dyrking av cannabis. På stedet ble det blant annet beslaglagt 277 planter.

Harnes har både i avhør og underveis i rettssaken nektet å forklare seg om plantasjen. Påtalemyndigheten prøver på sin side å knytte den tidligere MC-gjenglederen til cannabisdyrkingen ut ifra blant annet innkjøp av ventilasjonsutstyr og to observasjoner gjort av spanere ved boligen hvor dyrkingen fant sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.