Slakter politiets innsats mot organisert kriminalitet

Riksrevisjonen.

SKUDDRAMA: I august 2006 smalt det mellom de kriminelle gjengene Young Guns og B-gjengen på Aker Brygge i Oslo- Det ble starten på Oslo-politiets eget prosjekt mot organiserte gjengkriminelle i hovedstaden. Foto: Anders Grønneberg
SKUDDRAMA: I august 2006 smalt det mellom de kriminelle gjengene Young Guns og B-gjengen på Aker Brygge i Oslo- Det ble starten på Oslo-politiets eget prosjekt mot organiserte gjengkriminelle i hovedstaden. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Politiets og påtalemyndighetens innsats mot organisert kriminalitet har vesentlige svakheter, fastslår Riksrevisjonen i en ny rapport.

Riksrevisjonen har undersøkt politiets innsats mot organisert kriminalitet i årene 2005-2010.

— Det foreligger ikke en helhetlig og overordnet strategi for politiets innsats mot den organiserte kriminaliteten. Selv om det er få parametere som kan belyse innsatsen, er det flere indikatorer som gir et bilde av politiets prioritering, heter det i rapporten, ifølge NTB.

Uklar styringRiksrevisjonen konstaterer også at politidistriktene opplever at styringsdokumenter som omhandler organisert kriminalitet har en uklar status. Styringsdokumentene har dessuten i liten grad forpliktet politidistriktene til å prioritere og innrette ressurser i tråd med føringene som er gitt, påpeker Riksrevisjonen, melder NTB.

Riksrevisjonens undersøkelse viser at det fra sentralt hold gjennom flere år er gitt føringer om at organisert kriminalitet skal prioriteres i politiet.

NedprioriteresFlere politidistrikter skal ha uttalt at de har en vanskelig jobb med å håndtere et omfattende sett med føringer, og at budskapet om hvordan den organiserte kriminaliteten skal bekjempes ikke er tydelig nok, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer