Rekordbeslag av kokain i Oslo

Slakter politiets kokainteori

Eks-gjengmedlem Mikael Ali reagerer på politiets uttalelser etter rekordbeslag av kokain i Oslo.

STUSSER: Tidligere gjengmedlem Mikael Ali (39). Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
STUSSER: Tidligere gjengmedlem Mikael Ali (39). Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tolletaten og Oslo politidistrikt fortalte på en pressekonferanse torsdag at de har beslaglagt cirka 800 kilo kokain. Til en verdi de anslår til å være på flere hundre millioner kroner.

- Beslaget er mer enn dobbelt så stort som samlet kokainbeslag de fem siste åra. Det var et godt internasjonalt samarbeid som ga et rekordstort beslag, sa områdeleder i Tolletaten Tim Gurrik.

- En dråpe i havet

Dagbladet har snakket med tidligere gjengmedlem Mikael Ali om beslaget. Han reagerer på hvordan dette blir presentert som en stor seier for politi og tollvesen.

- Dette er bare en dråpe i havet, en brøkdel av det som kommer inn og selges i Norge. Du kan sikkert femdoble det. Jeg vil kalle det et lite beslag, sier Ali til Dagbladet noen minutter etter at nyheten ble kjent.

- Er dette et hardt slag for nettverk som driver med smugling og salg av kokain?

- Ikke i det hele tatt. Det er bare en liten set back, ligaene beregner med tap. De forskjellige nettverkene smugler masse inn til landet. Norge har et veldig stort problem med kokain nå, det flyter over, og det blir bare flere og flere som bruker det, svarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer