«Tyske Greta»

Slakter politikere etter katastrofen

Den tyske klimaaktivisten Luisa-Marie Neubauer, som omtales som «tyske Greta» etter Greta Thunberg, langer hardt ut mot tyske politikere etter flomkatastrofen.

ALLIERTE: Den tyske klimaaktivisten Luisa-Marie Neubauer sammen med svenske Greta Thunberg under skolestreiken for klima i Berlin i 2019. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP
ALLIERTE: Den tyske klimaaktivisten Luisa-Marie Neubauer sammen med svenske Greta Thunberg under skolestreiken for klima i Berlin i 2019. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den vestlige delen av Tyskland, Belgia, Nederland og Luxembourg har de siste dagene vært rammet av ekstrem flom, som har før til enorme ødeleggelser på hus, kjøretøy og infrastruktur.

Fredag kveld var minst 129 bekreftet døde. Over 1300 er ikke gjort rede for, og dødstallene er ventet å stige. I mange byer er ødeleggelsene enorme, og ifølge Reuters er naturkatastrofen den dødeligste i Tyskland siden en flom i 1962 da 340 mennesker mistet livet.

Evakueres

Natt til lørdag kom meldingen om at en demning har brast langs elven Rur i delstaten Nordrhein-Westfalen. Dermed blir 700 personer fra byen Wassenberg evakuert, melder CNN.

Tyske myndigheter mener selv det dødelige ekstremværet kan knyttes til klimaendringer.

- Klimaendringene har kommet til Tyskland. Dette viser hvilket omfang konsekvensene av klimaendringene kan få for oss alle, og hvor viktig det er å forberede seg enda bedre for slike værhendelser i framtida, skrev landets miljøvernminister, Svenja Schulze, på Twitter torsdag.

Klimakritikk

Den tyske klimaaktivisten, Luisa-Marie Neubauer (25) mener imidlertid mange er svært frustrerte over hvordan myndighetene bare tilbyr støtte på kort sikt, men ikke gjør nok for klimaet på lang sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer