Corona - råd og regler

Slakter reglene: - Har ikke lyktes

Jusprofessor Hans Petter Graver retter krass kritikk mot det han mener er upresis informasjon om regler og råd på myndighetenes nettsider. Helse- og omsorgsdepartementet gir ham delvis rett.

KJØRER VEKK: Hun kom hjem etter det hun mente var et nødvendig ærend til leiligheten sin på Gran Canaria, og beskriver hjemkomsten som svært ubehagelig. Reportere: Agusta Magnusdottir og Øystein Andersen. Video: Henning Lilleberg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Forvirret av coronareglene? Du er ikke alene. Ringtiltak, A-, B-, C- og D-tiltak. Nasjonale, regionale og lokale regler. Råd og regler som endrer seg hyppig har skapt hodebry for både lekfolk og eksperter det siste året.

Tirsdag 23 mars. presenterte regjeringen på nytt strenge nasjonale tiltak.

- Vi har brukt mye tid denne gangen på å prøve å gjøre reglene så enkle og tydelige som mulig, samtidig som de ikke blir urimelige, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til Dagbladet etter pressekonferansen.

- Ikke lyktes

Jusprofessor Hans Petter Graver har tidligere sagt til Dagbladet at sakene om Solbergs bursdagsfeiring og Ap-toppenes nachspiel viser at regelverket har blitt så komplisert at det kan true rettssikkerheten.

Graver synes ikke regjeringen har lyktes i gjøre regelverket enkelt og tydelig.

- Jeg synes fortsatt at reglene er meget vanskelig å finne ut av, og tror ikke de er så enkle å forholde seg til. Dette er betenkelig, all den stund brudd på de formelle reglene er belagt med straff. Jeg synes ikke myndighetene har lyktes særlig godt i å gjøre dem mer tilgjengelig, heller ikke denne gangen, skriver han i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer