Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slakter rødgrønn fattigdomssatsing

Velferdsalliansen er ikke nådig mot regjeringens nye fattigdomssatsing.

IKKE HØRT: Demonstrantene som tidligere i år stilte seg opp utenfor regjeringskvartalet, ble ikke hørt i den nye regjeringsplattformen til de rødgrønne. Foto: Morten Holm / Scanpix
IKKE HØRT: Demonstrantene som tidligere i år stilte seg opp utenfor regjeringskvartalet, ble ikke hørt i den nye regjeringsplattformen til de rødgrønne. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Dette var veldig skuffende, sier rådgiver Dag Westerheim i Velferdsalliansen til Dagbladet.

SV-leder Kristin Halvorsen sa at Norge må bli et land uten fattigdom da Soria Moria II ble presentert i dag.

— Det er en stor utfordring. Men det er det eneste anstendige målet man kan ha i et rikt land som Norge, sa Halvorsen.

- Monner ikke
Men Velferdsalliansen, som representerer 27 organisasjoner for blant annet fattige, mener regjeringen ikke presenterer tiltak som virkelig ville løftet mange fattige.

-Det eneste virkemiddelet som virkelig hadde monnet, hadde vært å øke sosialhjelpsatsene. Men det sier de ingen ting om i erklæringen, sier Westerheim.

I sin nye regjeringsplattform går de rødgrønne blant annet inn for:

• øke innsatsen mot fattigdom

• forsterke en målrettet innsats for at flest mulig kan leve av arbeidsinntekt

• legge fram for Stortinget tiltak for bedre fordeling og bekjempelse av fattigdom, spesielt legge fram tiltak som kan redusere fattigdom blant barn.

• styrke bostøtten.

• arbeide for å avskaffe bostedsløshet ved å skaffe flere kommunalt disponerte utleieboliger, boliger med oppfølgingstjeneste og ikke- kommersielle utleieboliger

• at de som kommer ut av rus og psykiatri institusjoner eller fengsel skal tilbys et egnet varig boligtilbud

• gi flere leiere i kommunale boliger mulighet til å kjøpe boligen

• vurdere en leieprisindeks som gjør det mulig for leietakere og utleiere å finne gjengs leiepris

Særlig SV skuffer
Westerheim synes det er positivt at de rødgrønne vil hjelpe fattige barn, men mener målrettede og ikke generelle tiltak, er feil å gå.

- Det finnes ikke fattige barn uten fattige foreldre. Dette innebærer en snever satsing. Det er riktig å gjøre noe med barnefattigdommen, men det gjør man ved hjelpe foreldrene, sier Westerheim.

Han er særlig skuffet over at SV ikke har vunnet fram med sine krav om enhetlige sosialhjelpssatser i hele landet og å gjøre sosialhjelp rettighetsbasert.

- Dette har vært en fanesak for partiet i flere valgkamper, men både Arbeiderpartiet og Sp har vunnet fram med sitt syn om at lokalt selvstyre er viktigst. Jeg hadde forventet at SV hadde satt foten mer ned i forhandlingene, sier Westerheim.

SKUFFER: SV-leder Kristin Halvorsen får hard kritikk av velferdsalliansen for manglende tiltak i den nye regjeringsplattformen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
SKUFFER: SV-leder Kristin Halvorsen får hard kritikk av velferdsalliansen for manglende tiltak i den nye regjeringsplattformen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling