Slakter Rødt og Frp for samme politikk

Flyktninghjelpen kaster terning på partiene og ber dem tenke større enn integreringspolitikk når de snakker om verdensproblemene i valgkampen.

FYRER LØS TIL HØYRE OG VENSTRE: Flyktninghjelpen mener Frps programvedtak om å kappe kraftig i antallet flyktninger fra den «ikke-vestlige kulturkrets» bidrar til å uthule flyktningkonvesjonen og internasjonal rett. Også partiet Rødt får så hatten passer i en rapport organisasjonen slipper i dag.
Foto: Kristin Svorte/Flyktninghjelpen
FYRER LØS TIL HØYRE OG VENSTRE: Flyktninghjelpen mener Frps programvedtak om å kappe kraftig i antallet flyktninger fra den «ikke-vestlige kulturkrets» bidrar til å uthule flyktningkonvesjonen og internasjonal rett. Også partiet Rødt får så hatten passer i en rapport organisasjonen slipper i dag. Foto: Kristin Svorte/Flyktninghjelpen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Frps politikk undergraver den inter- nasjonale rettsorden når de ikke vil følge flyktning- konvensjonen. Slike lover og regler et lite land som Norge selv helt avhengige av, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

Se karakterene og begrunnelsene i bunnen av saken.

I dag presenterer Flyktninghjelpen sin vurdering av partienes programmer før valget 14. september. Folk på flukt i verden kommer svært dårlig ut, dersom Rødt eller Frps politikk får gjennomslag i kommende periode.

SV på topp Med terningkast fem troner SV, med «den mest helhetlige flyktningpolitikken» av alle partiprogrammene og terningkast fem av seks mulige. Arbeiderpartiet og Venstre får terningkast fire, mens Sp, Krf og Høyre må nøye seg med terningkast tre.

- Vi er ett av få partier som ikke er med på Frps premiss om at flyktninger er et problem, og ikke folk i nød som trenger hjelp. Et rikt og fredelig land som Norge har et ansvar, understreker nestleder i SV. Audun Lysbakken.

Med 26 millioner internt fordrevne og 15 millioner flyktninger i eksil verden over, krever Rasmusson at temaet må langt høyere opp på dagsorden her hjemme.- Sivilbefolkningens lidelser under krig og konflikt i verden er verre enn på lenge. Den norske debatten har hittil bare handlet om asyl- og integreringspolitikk. Det blir for snevert. Norge har et internasjonalt ansvar og partiene må fortelle velgerne hva de vil gjøre etter valget, sier Rasmusson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer