Slakter Ryanair-sjefens konkursvarsel: - Skyter med høykalibret kanon

Ryanair-sjefen hevder at flere konkurrenter vil gå konkurs på grunn av økt oljepris. Norsk ekspert kaller utspillet et rop om oppmerksomhet.

OLJEPRISER: Det er ikke første gang Ryanairs Michael O'Leary uttalelser i media får oppmerksomhet. Denne gangen mener han at flere konkurrenter, blant annet Norwegian, vil gå konkurs på grunn av økende oljepriser. Foto: NTB Scanpix
OLJEPRISER: Det er ikke første gang Ryanairs Michael O'Leary uttalelser i media får oppmerksomhet. Denne gangen mener han at flere konkurrenter, blant annet Norwegian, vil gå konkurs på grunn av økende oljepriser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag gikk Ryanair-sjef Michael O'Leary nok en gang høyt ut og varslet at han tror Norwegian kommer til å gå konkurs i nær framtid, som følge av den voldsomme økningen i drivstoffpriser.

I et intervju med CNBC sier O'Leary at han tar for gitt at flere av hans europeiske rivaler kommer til å gå konkurs i løpet av kommende vinter, som følge av de økte oljeprisene. På direkte spørsmål fra programlederen om hvorvidt han tror Norwegian vil gå konkurs, sier O'Leary:

- Ja. Hvis de ikke klarte å tjene penger når oljeprisen var 40 dollar fatet, som i fjor, så er det uunngåelig (med konkurs, red.anm.) når olja nå koster 80 dollar fatet.

O'Learys uttalelse blir møtt av et skuldertrekk hos Norwegian, som mener Ryanair-sjefen «er sur fordi flere hundre av hans piloter har gått til Norwegian».

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair beskriver O'Learys utspill som et rop om oppmerksomhet.

- O'Leary skyter alltid med høykalibret kanon. Han uttaler seg kraftig, for å få oppmerksomhet i media, sier Elnæs, som tidligere jobbet som salgs- og markedssjef for Ryanair i Skandinavia og Baltikum, til Dagbladet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer