Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slakter Statskonsult

Victor Normans hemmelighetskremmeri er så gjennomført at verken de ansatte eller direktør Jon Blaalid i Statskonsult veit hva som foregår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen statsråder velger å samarbeide med etatsledere, andre statsråder gjør det ikke. Norman har ikke informert meg om sitt arbeid med Statskonsult, sier Blaalid om arbeids- og administrasjonsministeren.

De ansatte og fagforeningene er i harnisk fordi de ikke er informert og fordi arbeidet har tatt lang tid. De frykter også at de vil miste arbeidsplassene sine.

Kilder slår fast at Norman i denne saken har brutt med både hovedavtalen og utredningsinstruksen. De beskriver situasjonen som dramatisk.

Aksjeselskap

Dagbladet sitter på Normans hemmelige plan, der det går fram at Statskonsults totalt 145 ansatte skal fordeles på stillinger i departementet og andre ytre etater, samt at det skal opprettes et aksjeselskap med navnet Statskonsult AS. Det er i dette selskapet brorparten av de ansatte skal ha sine framtidige jobber. Heretter skal markedet avgjøre hvor mange som får beholde jobbene sine.

Det nye aksjeselskapet skal selge konsulenttjenester til offentlig sektor - men ikke staten.

Omstridt

Omdanningen av Statskonsult er svært omstridt. Dagbladet får opplyst at arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman i forrige måned hadde saken oppe i en regjeringskonferanse. Statsrådens forslag var å omdanne statsbedriften til et aksjeselskap innen 1. juli i år.

Men Normans statsrådskolleger mente han hadde gjort en for dårlig jobb, og avviste saken.

Ifølge planen skal parteringen av Statskonsult være avsluttet i løpet av høsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media