Dagbladets kilder:

Slakter Støres «suppe»

Gjennom valgkampen har Jonas Gahr Støre forsikret om at «vi kommer til å finne ut av det». Men Dagbladet er kjent med at Ap-lederen knapt ville gi en tøddel til Audun Lysbakken bak lukkede dører. - Om det var tynn suppe? Det var ikke suppe i det hele tatt, sier en kilde.

GOD STEMNING: Det var god stemning under sonderingssamtalene mellom Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken ved Hurdalsjøen. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom valgkampen har Jonas Gahr Støre forsikret velgerne om at det er mulig å finne en løsning med SV, selv om avstanden i oljepolitikken mellom Ap/Sp og SV er enorm.

Det løftet ga Støre senest i den siste partilederdebatten i Bodø, bare tre dager før valget.

- Det er et alternativ med oss tre - Ap, Sp og SV - jeg kommer til å snakke om. Er det flertall for skifte, kommer vi til å finne ut av det, sa Støre, som understreket viktigheten av en flertallsregjering.

- Velgerne skal vite hva vi går for og hvorfor vi trenger en flertallsregjering - og vi er nært på å få det. Da er det med disse tre, sa Støre henvendt til Vedum og Lysbakken.

- Ikke engang suppe

Men slik gikk det ikke.

SV trakk seg fra sonderingene. Arbeiderpartiet og Senterpartiet går i forhandlinger med sikte på å danne en mindretallsregjering.

Kilder sier at dette var hovedessensen i tilbudet SV fikk på kammerset:

  • Ingen endringer rundt utlysning av nye konsesjonsrunder for oljeleting, blir Dagbladet fortalt.
  • I SV opplever man i tillegg at Støre bare ga «diffuse og uforpliktende» tiltak for kutt i oljeleting i forhåndsdefinerte områder.
  • Og på skatt var Ap ikke villig til å bryte sitt eget skatteløfte, sier flere i partiet.

- Om det var tynn suppe? Det var ikke suppe i det hele tatt, sier en kilde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer