Slakter toppadvokatens timepriser

Juss-nestor reagerer på timesatsen 2800 kroner pluss moms som advokat Olav Lægreid brukte overfor uføretrygdede Monica Foss (47).

VANT, MEN TAPTE: Monica Foss vant sin sak for lagmannsretten om uføretrygd, men sitter igjen med null i gevinst og flere hundre tusen kroner brukt på sakskostnader. Nå har hun klaget sin advokat Olav Lægreid inn for Disiplinærutvalget for Oslo krets. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
VANT, MEN TAPTE: Monica Foss vant sin sak for lagmannsretten om uføretrygd, men sitter igjen med null i gevinst og flere hundre tusen kroner brukt på sakskostnader. Nå har hun klaget sin advokat Olav Lægreid inn for Disiplinærutvalget for Oslo krets. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Professor Inge Lorange Backer ved Universitetet i Oslo er kritisk til advokat Olav Lægreids salærkrav mot sin uføretrygdede klient Monica Foss (47).

Slik Dagbladet skrev i helga og mandag brukte Lægreid sin 2019-timesats - 2800 kroner pluss moms - med tilbakevirkende kraft for arbeid han hadde gjort for Foss i 2015-2017.

- Det kan han ikke gjøre, sier Backer, som har vært ekspedisjonssjef i Justisdepartementet og leder for flere offentlige utvalg.

Doblet prisen

På oppfordring fra Dagbladet har Backer lest de viktigste dokumentene i striden som fulgte etter at Lægreid i fjor vant Monica Foss' sak om uføretrygd mot Nav i Gulating lagmannsrett.

Selv om retten tilkjente Foss sakskostnader, har hun ikke fått noe tilbakebetalt av Lægreid. Det skyldes at Lægreid etter seieren i lagmannsretten doblet salæret for den forutgående trygderettssaken.

Den nye timesatsen på 2800 kroner pluss moms ga henne en ekstraregning på cirka 100 000 kroner. Dermed kom hun ut i minus.

- For trygderetten må det være satsen i oppdragsbeskrivelsen fra 2015 som gjelder. Den ligger langt under de 2800 kroner timen som han har tillatt seg å beregne, sier Backer til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer