Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slakter Trandum i ny rapport: - Mer inngripende enn i mange fengsler

Sivilombudsmannen bekymret for forholdene på utlendingsinternatet.

UTLENDINGSINTERNAT: Trandum i Ullensaker kommune i Akershus.
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
UTLENDINGSINTERNAT: Trandum i Ullensaker kommune i Akershus. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Full avkledning ved visitasjoner, hyppige innlåsinger og uegnede forhold for barn er blant det som blir påpekt i Sivilombudsmannens rapport fra utlendingsinternatet på Trandum tidligere i år.

Besøket som ble utført på utlendingsinternatet på Trandum i mai, inkluderer en befaring, samtaler med frihetsberøvede, ledelse, ansatte og helsepersonell, skriver Nettavisen.

Sivilombudsmannen publiserte en fersk rapport om internatet onsdag morgen.

- Det samlede kontrollnivået på Trandum framstår på enkelte områder som mer inngripende enn i mange fengsler, til tross for at de som er der, ikke soner straff. Vi er bekymret for at dette kan føre til økt uro og uønskede hendelser i stedet for trygghet, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger.

I rapporten pekes det også på at Trandum ikke er egnet for barn, fordi det ikke har et tilfredsstillende psykososialt miljø.

I fjor ble 330 barn internert på Trandum. I 2014 og fram til besøkstidspunktet var det 18 selvmordsforsøk og tilfeller av selvskading på utlendingsinternatet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media