Michelle Obama

Slakter Trump:
- Gal president

USAs tidligere førstedame, Michelle Obama, kom med sitt kanskje mest personlige angrep mot USAs president, Donald Trump, noensinne.

KNALLHARDT OPPGJØR: TALTE: Michelle Obama holdt hovedtalen på den første dagen av det demokratiske landsmøtet. Foto: Democratic National Convention via NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Michelle Obama var den store stjerna da Demokratene startet sitt landsmøte mandag kveld lokal tid. Opprinnelig skulle hele partiet vært samlet i Milwaukee i Wisconsin for å feire Joe Biden som partiets presidentkandidat. Det satte imidlertid coronapandemien en brutal stopper for. I stedet foregår det hele virtuelt med videoer fra hele landet. Det hele ble ledet av skuespiller Eva Longoria som konfransier.

- Smerter meg

Også Michelle Obama hadde spilt inn sin tale på forhånd. Hun brukte sin tale mandag kveld til å ta et knusende oppgjør med Trump.

- Det smerter meg å se så mange lide nå, sier den tidligere førstedamen.

Hun er en av de mest populære personene i demokratiske kretser, og en av de kanskje mest effektive talerne partiet har. Hun kom med sitt kanskje kraftigste oppgjør med Trump noensinne. Hun kom også tilbake til ordene sine fra talen hun holdt under landsmøtet i 2016.

- Når de går lavt. Går vi høyt. Å gå høyt er det eneste som virker, sier Michelle Obama.

Samtidig er hun overhodet ikke i tvil om at Trump er gal mann som president i USA, og tegnet et ganske dystopisk bilde. Hun brukte lite tid på å kritisere Trumps politiske standpunkter, hun gikk heller løs på det hun mener er hans manglende empati og evne til å utføre jobben som president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer