Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Trump eller Clinton» - presidentvalget 2016:

Slakter utspill fra Bill Clinton: - Hillary er omringet av store, mannlige egoer

Kalte Obamas helsereform for «verdens sprøeste ting».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om litt over én måned blir det klart om USAs 45. president heter Hillary Clinton eller Donald Trump. I ferske meningsmålinger ligger det an til å bli førstnevnte.

Dette kan ikke Clinton takke sin ektemann og tidligere president, Bill Clinton for. Ikke om vi skal tro kommentatorene og ekspertene i podcasten «Trump eller Clinton».

Under et valgkampmøte for kona i Flint, Michigan denne uka, presterte Bill Clinton å kalle Obamacare for «the craziest thing in the world»:

VALGET I USA: 8. november skal USAs 45. president velges. Dagbladet vil i samarbeid med Kjør Debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen. Video: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer Vis mer

- Vi har et sprøtt system hvor 25 millioner flere får helsetjenester, mens folk som arbeider hardt, noen ganger 60 timer i uka, ender opp med å få doblet forsikringspremie og halvert dekning. Det er verdens sprøeste ting, uttalte Clinton.

- Destruksjon av valgkampen

Obamacare er kallenavnet på president Barack Obamas omstridte helsereform, en reform både han og Hillary Clinton har arbeidet lenge for å få igjennom.

- Dette er jo destruksjon av valgkampen, uttaler podcast-deltaker og Urix-veteran Bjørn Hansen etter å ha hørt utspillet.

- Det er ikke første gang Bill roter det til for Hillary under valgkampen. Det gjorde han også under nominasjonsvalget i 2008, fortsetter Hansen, og viser til at Hillary endte opp med å «avskilte» ektemannen helt fra kampanjen.

- Stort ego

Ifølge politisk kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen, skal president Clinton også ha begynt å krangle med prepresentanter fra «Black Lives Matter»-bevegelsen fra podiet under valgkampmøtet.

- Stakkars Hillary Clinton. Hun er omringet av store, mannlige egoer, sier Simonsen i podcasten.

SINT: Tidligere president Bill Clinton havnet i et heftig munnhuggeri med demonstranter på et valgkamparrangement for kona i Philadelphia. Video: Reuters Vis mer

Under Clintons presidentskap på 1990-tallet forsøkte han, sammen med sin kone, å innføre en helsereform. Den møtte blant annet stor motstand i Kongressen, og ble aldri vedtatt.

- Så her kan det også være litt sjalusi, rett og slett, tror professor emeritus i Nord-Amerika-studier, Ole Moen.

Dagen etter talen i Michigan skal Bill Clinton ha forsøkt å korrigere på uttalelsen sin ved å si at han støttet Obamacare, men at systemet har en del problemer som må ordnes, noe Hillary sa seg enig i.

Podcasten «Trump eller Clinton» er produsert av Dagbladet i samarbeid med programleder Erik Wolds selskap Kjør Debatt AS.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!