«Trump eller Clinton» - presidentvalget 2016:

Slakter utspill fra Bill Clinton: - Hillary er omringet av store, mannlige egoer

Kalte Obamas helsereform for «verdens sprøeste ting».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om litt over én måned blir det klart om USAs 45. president heter Hillary Clinton eller Donald Trump. I ferske meningsmålinger ligger det an til å bli førstnevnte.

Dette kan ikke Clinton takke sin ektemann og tidligere president, Bill Clinton for. Ikke om vi skal tro kommentatorene og ekspertene i podcasten «Trump eller Clinton».

  • Hør hele avsnitt tre i podcasten øverst i saken, eller last den ned her.

Under et valgkampmøte for kona i Flint, Michigan denne uka, presterte Bill Clinton å kalle Obamacare for «the craziest thing in the world»:

- Vi har et sprøtt system hvor 25 millioner flere får helsetjenester, mens folk som arbeider hardt, noen ganger 60 timer i uka, ender opp med å få doblet forsikringspremie og halvert dekning. Det er verdens sprøeste ting, uttalte Clinton.

- Destruksjon av valgkampen

Obamacare er kallenavnet på president Barack Obamas omstridte helsereform, en reform både han og Hillary Clinton har arbeidet lenge for å få igjennom.

- Dette er jo destruksjon av valgkampen, uttaler podcast-deltaker og Urix-veteran Bjørn Hansen etter å ha hørt utspillet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer